Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Bingöl’ün Genç İlçesinde 57 arıcıya yüzde 80 hibeli olarak 570 adet çift katlı arı kovanı dağıtımı yapıldı. Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Bingöl İli Genç İlçesi; Sarısaman, Keklikdere, Çevirme Köyleri ve Yeşildere mahallesinde 57 arıcımıza  %80 hibeli olarak 570 adet çift katlı arı kovanı dağıtımı yapılmıştır.

Arıcılık sertifikası olmayan üreticilere arıcılık eğitim kursları açılarak sertifika almaları sağlanmıştır. Eğitim sonunda sertifika alan arıcılarımıza arı kovanı dağıtımı yapılarak destek verilmiştir.        

Bingöl İli için arıcılık önemli bir sektör haline gelmiş ve her geçen yıl arıcılık faaliyetleri yapan kişi sayısı, kovan sayısı ve kovan başına elde edilen bal miktarlarında artışlar gözlemlenmektedir. Bu yönüyle de aile ekonomisi için asıl veya yan gelir kaynağı olarakta üreticilere büyük bir destek sağlanmaktadır. Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bugüne kadar 764 üreticiye toplamda 7640 adet arı kovanı dağıtımı yapılmıştır. Orman İşletme Müdürlüğümüzce 2020 yılı içerisinde Ormanardı ve Güveçli köylerinde 21 alanda Bal Ormanı kurularak arıcılarımızın daha verimli ve sağlıklı çalışmaları hedeflenmektedir.” dedi. HABER MERKEZİ