Bingöl Belediyesi’nin basın ile paylaştığı ilave imar planının iptal edildiğine dair haberin içeriğinde maniplasyonlara tepki gösterdi bölümüne yönelik yaptıkları açıklama ile cevap veren AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ve AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan görüşmenin detaylarını açıkladı.

ARIKAN, “BASIN İLE PAYLAŞILANLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
01 Aralık 2018 Cumartesi günü AK Parti il binasında AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler'in katılımıyla AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı ile istişare toplantısı yapıldığını vurgulayan AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, “Toplantı devam ederken Çevre yolunun imara açılması ile ilgili talepleri olan vatandaşlar AK Parti İl Başkanına taleplerini aktarmak için Gençlik Kolları İstişare Toplantısının yapıldığı toplantı salonuna gelmişlerdir. Taleplerini İl Başkanlığına aktarmak için gelen vatandaşlara İl Başkanımız tarafından bu konunun seçim sonrası yeni yönetim ve meclise bırakılması gerektiği belirtilmiştir. Tamamen tesadüfi gelişen bu görüşmede konuyla ilgili açıklamam şu şekilde olmuştur; Çevre Yolu İmar durumu ile ilgili Belediye Başkanı olmadığımı, Belediye Başkan adayı olduğumu, bunun yeri ve zamanı olmadığını konu ile ilgili bir açıklama yapma yetkisine sahip olmadığımı, mevcut bir Belediye Başkanı ve Yönetiminin görevinin başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapılmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirterek olumlu olumsuz herhangi bir açıklama yapmamızın söz konusu olamayacağını belirttim. Konu ile ilgili basında paylaşılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın gerçeği budur, kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI BASIN AÇIKLAMASININ METNİ:

“01 Aralık Cumartesi günü parti binamızda belediye başkan adayımız ile birlikte Gençlik Kolları teşkilatımızla toplantı halindeyken Çevreyolu etrafında arsa sahibi olan vatandaşlarımız partimize gelerek görüşme talebinde bulunmuş, konu hakkında görüşme gerçekleştirilmiş, bilgi paylaşımında bulunmak için Belediye Başkan vekilimizde bizim isteğimiz üzerine toplantıya iştirak etmiştir. Bu görüşme manipüle edilerek Mevcut Belediye Başkanımız tarafından yetki gasbı olarak algılanmıştır.

Ak Parti İl Başkanları Genel Merkezin kararıyla Ak Parti Belediye Meclis grubuna Başkanlık yapmak zorundadır. Bu tüzüğe konulmuş bir maddedir. Ak Parti İl Başkanı Ak Parti Belediye Meclis grubunu toplar, grubun gündeme aldığı konuları grupla paylaşır ve çalışmaları sorgular. Buna yetkisi vardır. Bu görüşmeden bir gün sonra aynı salonda Belediye meclis grubuyla il başkanımız Aralık ayı olağan meclis grubu toplantısı gerçekleşmiş, mevcut belediye başkanımız taziye gerekçesiyle toplantıya katılmayarak mazeret bildirmiştir.

İl başkanlığımız vatandaşların sorunlarını dinlemek gerekli mercilerden bilgi almak ve vatandaşa cevap vermek zorundadır. Her zaman her sorun için görüşme talebinde bulunanlara parti binamız sonuna kadar açık ve vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sosyal medyada paylaşılan bilgide arsa sahipleriyle bir araya gelindiği ve konunun istişare edildiği paylaşılmıştır. Bu gayet normal bir durumdur.

Sayın Erdal Arıkan bizim partimizin Belediye Başkan adayıdır. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmiş parti adayımızdır. Partimizde misafir ağırlayabilir, ikili görüşmeler yapabilir, tanışma toplantılarına katılabilir, il ile ilgili belediye sorunlarını dinler. Bu Belediye Başkan adayımız Sayın Erdal Arıkan’ın en tabii hakkıdır.

Tamamen spontane gelişen bu görüşme sonrasında Belediye meclisinin almış olduğu karara karşı alehte veya lehte herhangi bir söz söylenmemiş, herhangi bir karar alınmamıştır.  Parti organlarımızın ve kişilerin konuya müdahalesi söz konusu değildir.

Belediye Başkan adayımız yapılan görüşmede arsa sahiplerine; açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını, mevcut bir Belediye Başkanı ve yönetiminin görev başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirtmiştir.

İlave ek imar planı DSi, tarım, karayolları ve toplum kuruluşları tarafından uygun bulunmadığından valilik tarafından iade edilmiştir. Belediye tarafından önceden kabul edilen imar planı ilgili kurumların raporları göz önünde bulundurularak iptal edilmiştir. Konunun özeti budur. Kamuoyuna duyurulur.”