Altı Nokta Körler Derneği Bingöl şube başkanı Mücahid Korkutata, Ayasofya hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Korkutata, Hükümetin almış olduğu Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Camii kararının isabetli olduğunu, milletin menfaati açısından mutluluk verici olduğunu söyledi. Korkutata, sözlerine şöyle devam etti;

“Fatih Sultan Mehmet HAN hazretinin emaneti olan Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Halkın hizmetine Açan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.

Bilindiği üzere ecdadımız Osmanlı bir çağ açıp bir çağ kapayarak dünyada büyük savaşlara girip Türkiye cumhuriyetinin Ana vatan olarak bizlere miras bırakılmasında egemen güç olarak dünyaya destanlar yazmıştır.

Sevgili peygamberimiz Hz Muhammed S.A.V Bize en büyük ölçüdür ki ashabı ile girdikleri bedir, uhud, hudeybiye gibi birçok savaşta bulunulmuş savaş sonrası ganimet malları ve esir düşen insanlara özgürlük ve can güvenliği temin ettikten sonra ganimet mallarının dağıtımını yapardı buda tüm dünyaca uygulanan bir yöntemdir.

“BEĞENMEYEN VARSA, ERMENİSTAN VE YUNANİSTAN’A GİDEBİLİRLER”

Şimdi gelelim asıl meseleye vermiş olduğumuz örneklerden net bir şekilde anlaşılacağı üzere savaşların belli başlı kuralları dinimizce de en uygun şekilde yerine getirilmiştir.

Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Cami de bu savaş ganimetidir. Bizim olan için bizden başkasının hicazetine gerek duymadığımız bugünler de Anlaşılıyor ki Yunan ve ermeni asıllı bazı yayın organları ile birlikte Harekete geçen bazı kesimler Milletin özlemini ve hasretini çektiği Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi için hadsiz ve aşağılayıcı tabirler ile milletimizin bu şeref dolu talebine yersiz tepki vermektedir. Hala bazı içten fetih mantığı ile hareket eden Siyonist akıncıları bu milletin 15 Temmuz zaferini nasıl elde ettiğini anlayamamışlardır. Oysaki bu millet eskisi gibi İltica kararlarına ve İslam’a yapılan saldırılara masama etmeyecektir. Cumhuriyet yıllarında Kemalist güçlerin egemenliğinde yakılan yıkılan kapatılan mescitler tekke ve zaviyeler bu milletin anlına yapıştırılan birer kara lekedir. Artık zafer ve müdafaa Allah dostlarının olacaktır. Burası Müslüman bir ülke, Beğenmeyen varsa anavatanları olan Ermenistan ve Yunanistan’a gidebilirler. LGBT-İnternet Ahlaksılığı gibi bir çok oyunların oynandığı ülkemizde Allah’ın emir ve yasakları uygulanmalıdır. Beşerin getirdiği adil olmayan düzen bizlere bu acıları yaşatmaktadır. Anayasanın bazı kanunlarında değişiklik yapılarak manevi ve milli değerlerimiz koruma altına alınmalıdır. Hükümetimizin almış olduğu Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Camii kararı isabetli olup milletimizin menfaati açısından mutluluk vericidir. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Bir daha hatırlatmakta fayda var diye düşünerek, Türkiye Cumhuriyetinin Müslüman bir ülke olduğunu ecnebi olanlara hatırlatmak istiyorum. Rabbim bu milletin birlikteliğini imanını muhafaza ederek Ensar muhacir kardeşliği ile yaşamayı tüm dünyaya nasip etsin.” dedi. HABER MERKEZİ