Bingöl Haber Merkezi - Konuya ilişkin yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren ilçe halkı, “Belirli periyotlarla basında gündeme getirilen sokak köpekleri sorununa bir türlü çare bulunamıyor. Uzun süredir devam etmekte olan duruma hala çözüm bekliyoruz. İnsanlar sürü halinde dolaşan sokak köpeklerinden büyük rahatsızlık duyuyor. Sonuç olarak ise değişen bir şey yok.

Sayıları onu bulan ve sürü halinde dolaşan sokak köpekleri, ilçe merkezindeki vatandaşları sabahın erken saatleri ile gece saatlerinde oldukça tedirgin ediyor. İşlerine ya da evlerine gitmek isteyen vatandaşlar köpeklerden çekindiğinden gidemiyor. Bu konuda yeniden yetkililere çağrıda bulunuyoruz; köpekler hem vatandaşları korkutuyor hem de ilçenin imajını zedeliyor” dedi.

‘BİR ÇOCUĞUN KALÇASI KIRILDI, BİR BAYANIN BİLEĞİ ÇIKTI’

Son 1 ay içerisinde köpek saldırısından kurtulmak için çabalayan bir çocuğun kalçası kırılırken, bir kadının ise bileği çıktı.

Köpeklerden bıkıp usandıklarını vurgulayan vatandaşlar, “İlçenin her tarafı köpek oldu. Özellikle bayanlar ve çocuklar köpeklerden çok korkuyor. Çalışanlar ve öğrenciler sabah işlerine giderken tedirginler. Önceleri akşamları toplu halde dolaşırlardı, şimdi gündüzleri de ortaya çıkmaya başladılar” diye konuştu.

Vatandaş, belediyenin konuya müdahale etmesini istedi.

Editör: TE Bilisim