Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bitlis, Bingöl ve Muş illerine hizmet veren Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Çarşı merkezi ve mahallerde yürütülen doğalgaz çalışmalarında uygun olmayan malzeme kullanıldığını belirten Barakazi, uyarılar dikkate alınmayınca çalışmaları durdurduklarını belirtti.

“Doğru malzemeyle çalışma yapılmıyor”

Yapılan incelemelerde doğru malzemeyle çalışma yürütülmediğinin tespit edildiğini ve bunun üzerine defalarca uyarı yapıldığını kaydeden Barakazi, “Teknik personelimiz defalarca firma firmayı uyardı. Çalışmalarda uygun olmayan malzeme kullanıldığını bildirdi buna rağmen aynı malzeme kullanılmaya devam edince müdahale etme durumunda kaldık. Geçen yıl yapılan çalışmalarda da yol ve kaldırımlarda çökmeler yaşandı. Bir işi yapacaksak elimizden geldiğince düzgün ve doğru yapmalıyız. Şehir için hizmet olan bu işler daha sonradan eziyete dönüşmemelidir” dedi.

“Benim tek gayem doğru iş yapmaktır”

Ortak yapılacak inceleme neticesinde uygun olan malzeme karar verileceğini ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Karşılıklı diyalogla bu işi yapalım. Firma ve belediyemizden teknik elamanlar uygun bölgelerde incelemeler yaparak bu işe en uygun olan kaliteli malzemeye karar versin.  Özetle şunu söyleyeyim doğru malzeme ile doğru iş yapalım. Şunu hep söylerim siyaset bir yana doğru iş bir yana. Şunu vurgulamak isterim, benim tek gayem doğru iş yapmaktır. Doğru bildiğim işi de asla siyasete kurban etmem. Bizleri bu makama layık gören ve bizlere güvenen vatandaşlarımızın memnuniyetini göz ardı edemeyiz. Bizim için vatandaş memnuniyeti ve doğru iş her şeyden önce gelir.”

Barakazi, doğalgaz çalışmalarına akşam saatlerine ağırlık verilerek, çarşı merkezinin biran önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Demircan: “Uygun görülen malzeme kullanılacak”

Doğu Gaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ise teknik ekiplerce belirlenecek mil kullanımına ortak karar verileceğini belirtti.

Demircan, “Alt malzeme kullanımı üniversite gönderilen numuneye göre yapılıyor. Üst dolgu malzemesinin de uygun olması gerekiyor. Belediyemizin de teknik ekibiyle mil kullanımına karar verelim. Uygun görülen malzeme kullanılsın. En doğru bir şekilde çalışma yürütülecek. Biz kesinlikle sizlere zarar vermek için burada değiliz. Hep beraber Bingöl için güzel iş yapmaya çalışıyoruz. Ramazan ayından önce çarşı merkezini bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim