Solhan İlçesinde gerçekleştirilen Haziran 2015 İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısında, gençlik ile ilgili yapılan çalışmaların eksikliği gündeme alınıp değerlendirildi.

Solhan İlçesi 2015 yılı Haziran ayı İnsan Hakları Kurulu toplantısı İlçe Kaymakamı Şeref Aydın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Önceki ay gerçekleştirilen toplantının kısaca değerlendirildiği toplantı, ilçede yeni gündeme gelen konular değerlendirildi.

Geçtiğimiz yıl kurula aktarılan Ticari Taksi ücret ve güzergâhları ile ilgili Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ticari Taksi duraklarını ziyaret ettiğini ve ücret tarifesinin durakta asılı olduğunu dile getirdi. Tarifenin taksilerde de olmasını istediklerini belirten Yıldız, vatandaşımıza hizmet konusunda olması gereken ne hak varsa onun için çalışacaklarını belirtti.

Önceki toplantıda Solhan Devlet Hastanesi’ne gönderilen yazı ile ilgili ise hastanenin bazı eksiklikleri giderdiği geriye kalanın da giderilmek üzere olduğu aktarıldı.

GENÇLİK İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILMALI

İlçe İnsan Hakları Kurulu 2015 yılı Haziran ayı toplantısı için ise gündemde kalan öncelikli konu gençlik oldu.

Gençlik ile ilgili çalışmaların eksikliği, ilgili kurumların yeterince müdahil olmaması ve ailelerin çocuklarını sorunsuz görmelerinden dolayı gençliğin çıkmazlara girdiği paylaşılan toplantıda, gençlik ile ilgili ebeveynlerle birlikte ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin özel çaba göstermesi gerektiği paylaşıldı.

Kurul üyelerinin konu ile ilgili görüşlerini aktarmasından sonra bir değerlendirme yapan Kurul Başkanı Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, konunun çok önemli olduğuna dikkat çekerek gençlik ile ilgili özel çalışılması gerektiğini belirtip Ramazan ayı bitiminde bir çalışma yapacaklarını aktardı.

Editör: TE Bilisim