Ankara Bingöllüler Derneği'nin öncülüğünde yapılacak tanıtım günleri için Bingöl Valiliği'ne ziyarette bulunan heyet, planlanan çalışmalar hakkında Vali Yavuz Selim Köşger’e bilgi verdiler. Vali Köşger’e tanıtım videosu ve programın içeriği hakkında bilgi veren organizasyon temsilcisi Remzi Çayır, Ankara genelinde 300 bilbord, 200 raket, 100 yeraltı treni, 100 belediye otobüsü ve 20 köprüye afiş ve reklamın yanısıra ulusal basında tanıtım ile Bingöl'ü en şekilde tanıtmak için yola çıktıklarını belirtti. Vali Yavuz Selim Köşger, "İllerin tanıtım işleri belediyeler üstlenir ama biz de valilik olarak katkı sağlarız" diyerek STK’larla ve belediyelerle görüştükten sonra detaylı görüşmek üzere tekrar bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi. 


REM Fuar ve organizasyon firmasının üstlendiği tanıtım etkinliği için bir heyet İstanbul’daki derneklerle görüşerek istişare ve katılım desteği sağlayacak. 


BEŞ ANA ÜRÜN ÖNE ÇIKARILACAK
Bingöl Tanıtım Günleri'ne Bal, Ceviz, Burma Kadayıf, Kürt Böreği ve Kavurmanın yanısıra yöresel yemekler, kültürel tanıtım ve ticari faaliyet olarak gerçekleşeceğini belirten organizasyon heyeti, “Bingöl’ümüzü var olan bütün değerleriyle orada tanıtmaya çalışacağız" dedi. 

HER GÜN İKİ ÜRÜN BEDAVA İKRAM EDİLECEK

Bin bal, bin ceviz, bin börek, bin burma kadayıf ve güllerle karşılanacak Ankaralılara Bingöl'ün misafirperverliğini tanıtım günlerinde her gün iki ürün misafirlere ikram edilmesi planlanıyor. Kaplıcaları, eşsiz doğası ve turizm potansiyelinin bu tür organizasyonla tanıtılabileceğini vurgulayan heyet, bu konuda tüm Bingöllülerden gönüllü olarak destek beklediklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim