AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, 2002 yılından beridir Bingöl’de gönüllü faaliyet yürüten AKUT ekibinin güçlenerek vatandaşa hizmet etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

AKUT genel merkezi tarafından Bingöl’e 2018 model kış şartlarında kullanılabilecek tam donanımlı 4x4 arazi aracı gönderildiğini belirten Ateş, yeni araç, 2 kar motoru ve bakımını yaptıkları diğer araç gereçlerle kışa hazır olduklarını söyledi. Ateş, Bingöl’e yeni araç gönderen AKUT Başkanı Recep Şalcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AKUT Bingöl biriminin 25 aktif gönüllüyle olası deprem, sel, toprak kayması, doğa olayları gibi her türlü olaya müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Ateş, “2002 yılından beridir Bingöl’de gönüllü olarak faaliyet yürütüyoruz. 16 yıllık süre zarfında ekibimiz, 218 operasyona katıldı, 225 kişiyi kurtardı. Ayrıca 232 canlı hayvan kurtarıldı. Dün olduğu gibi bugün de yeni araç desteğiyle kış şartlarında her türlü olayda kurtarma faaliyetlerinde bulunmaya hazırız” dedi.

Ateş, AKUT merkez biriminin 1996 yılında kurulduğunu belirterek, şuanda 30 bölgede faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Ateş, Türkiye genelinde AKUT ekipleri tarafından 3 bin 26 operasyon gerçekleştirildiğini, 2 bin 700 kişinin ve 1301 canlı hayvanın kurtarıldığını söyledi.