E-Devlet şifresi ve Devletin verdiği Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için halk PTT'ye müracaat edince yüzlerce metrelik kuyruklar oluşuyor. PTT'deki yoğunluk nedeniyle sosyal mesafenin olmayışına dikkat çeken HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, oluşan uzun kuyruğa çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Açıkbaş, “Bu duruma çözüm bulunmaması büyük bir tehlikenin habercisi olabilir.” dedi.

Coronavirus (Covid-19) salgının yayılmasını önlemek için özellikle e-Devlet üzerinden birçok kurum işlemleri erişime sağlandı. Fakat Elektrik Tüketim Desteğinden faydalan vatandaşlar ve bazı yardım ücretlerinden faydalanan vatandaşlar halen bu ve benzeri işlemleri PTT üzerinden yapmakta. Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanan vatandaşlara başka ödeme kolaylığı sağlanmaması ve PTT’de dışında bir sistemle halledilmiyor olması, Ülkemizde iyiye doğru giden tablonun değişebilir endişesini beraberinde getiriyor.

Açıkbaş, ‘’Aynı zamanda PTT kuyrukları yüzlerce metre uzuyor ve sosyal mesafe kuralı ister istemez ihlal ediliyor. İnsanların Ramazan ayı münasebetiyle de yorgunluğu, iş yüklerinin biraz daha çoğaldığı bu süreç içerisinde biran önce bitirip, şahsi işlerini yapmak istiyorlar. PTT önündeki bu yığılma ciddi manada, vatandaşı sorunlarla karşı karşıya getiriyor. Haliyle bir eziyet ve sıkıntı haline gelen bu yığılmanın daha akılcıl yöntemlerle, çözüm önerileri ile halkı rahatlatacak uygulamalar ile bu süreçte vatandaşa yardımcı olunabilir. Mesela E-Devlet şifrelerinin sadece PTT'de değil de diğer farklı kurumlardan, nüfus müdürlüklerinden ve bankalardan verilme imkânı varsa bu imkânı bu süreçte kullanmaları gerekiyor ki bu süreçte, halk arasında bu salgın yayılmaması ve rahat bir şekilde atlatabilmeleri için iyi olur." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ