Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi, Bingöl’de adliye binasında kan bağış kampanyası başlattı. Adliye binasında gerçekleşen kampanyaya Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, adliye çalışanları, polis memurları, hâkim, savcı ve avukatlar ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen kampanya ile kan veren Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Kızılay’ın kan stoklarındaki azalma ile kampanya başlatıldığını belirterek “Bingöl adliyesi ve Kızılay Diyarbakır Bölge Şubesi ile Kızılay’da kan stoklarının azalması durumunu göz önünde bulundurarak böyle bir kampanya başlattık. Çok verimli oldu. Bingöl halkı bu konuda duyarlı. Gerek personellerimiz, gerekse memur ve vatandaşlar yoğun bir şekilde ilgi gösterdiler. Yeterinde kan ünitesi alındığı haberini aldık yetkililerden. Böyle sorumluluk gerektiren bir projeye katkı sunan çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca buraya gelip bu organizasyonu yapan Kızılay Bölge sorumlumuza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

2 GÜNDE 240 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, önceki 2 günde Bingöl’de düzenlenen kampanya ile 190 ünite kan toplandığını belirtti. Koç, açıklamasında şunları söyledi:  “Bugün son günde de yeni adliye binasında yaptığımız faaliyette ise, 50 ünite kan ile iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bölge genelinde ve ülke genelinde malum kan stoklarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktayız. Bizim amacımız kan stoklarımızı en üst dizeylere çıkarıp, hastanelerde kan bekleyen hastaların mağduriyetini ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapmaktır. Vatandaşın bu konuda desteklerini bekliyoruz. Bağışlanan bir ünite kanla 3 canın kurtarılması demektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim