Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada;”Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 3 ay süren çalışmalar sonucunda kara ve havayolları kullanılarak Resmi Belgede Sahtecilik yapmak suretiyle Uluslararası Göçmen Kaçakçılığı yapan suç örgütünün çökertilmesine yönelik 27.12.2019 tarihinde Bingöl merkezli Elazığ, İstanbul ve Antalya illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 9(dokuz) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin temin ettikleri şahısları para karşılığında sahte belgeler kullanmak suretiyle Avrupa Ülkelerine gitmesini sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 17 farklı şahsa ait pasaport, sahte belge yapımında kullanılan çok sayıda biyometrik fotoğraf, 1 adet ruhsatsız tabanca ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 21.600 EURO paraya el konulmuştur. Ayrıca şüphelilerden temin ettikleri sahte belgelerle Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 17 şahsın üzerlerinde Danimarka, İsveç, Belçika ve İtalya ülkelerine ait 11 adet sahte oturum belgesi ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan M.B, M.A, M.K, S.K, O.B, H.A. isimli şahısların ifadesi alınarak serbest bırakılmış, Adli makamlara sevk edilen O.G, S.G ve Ç.D. isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelemiz Bingöl halkımızın da desteği ile artarak ve kararlılıkla devam edecektir.” HABERMERKEZİ