Bingöl’ün Topalan Köyünde Geçen yıl Ekim ayında, Faik Doğangün isimli vatandaşın Yazlık olarak kullandığı evine düşen Yıldırım ciddi hasara neden oldu. Düşen yıldırım sonrası evdeki elektrik sayacı, buzdolabı, Televizyon gibi Elektronik cihazların kullanılmaz hale geldiği olayda can kaybı yaşanmadı. Yıldırım eve düştüğü sırada Doğangün ailesinden kimse bulunmaması olası faciayı önledi. Yıldırım düşmesi Elektrik sayacının bozulmasına neden oldu.

Faik Doğangün; Bozulan sayaç Aksa Fedaş tarafından değiştirilip yeni bir sayaç takıldı. Eski sayacın ise Elektrik Kurumu tarafından kontrol edilip Aboneye önceki aylarda kullandığı enerji kWh hangi tutarlarda ise o ortalamayla hiç resmi bir elektrik sayaca ve cihaza bağlanılmadan 320 lira tutarında bir fatura çıkartıldı. Bu sene İstanbul da işlerinin yoğunluğundan dolayı Bingöl’ün Topalan köyündeki söz konusu evine gelmediklerini belirterek nasılda kullanılmayan elektriğe böyle keyfi bir fatura çıkartıldığının hayret edici bir durum olduğu ifade etti. Ayrıca yeni takılan elektrik sayacının ise 25 tl tutarındaki elektrik faturasının ödemesini ise yaptığını belirtti.

Konuyla ilgili aksa elektrik kurumuna dilekçe verdiğini belirten Doğangün: “Dilekçemi Bingöl Bahçelievler Mahallesinde bulunan fatura ödeme biriminde yetkili kişilere verdiğini ve burada yapılacak bir şey olmadığını belirten yetkililer beni Karşıyaka mahallesinde bulunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.  Bingöl İl müdürlüğüne yönlendirdi. Müdürlüğe gelip söz konusu dilekçeyi verdim. Beni tekrar çarşıdaki fatura ödeme noktasına yönlendirdiler. Bu durumda mağduriyet yaşadığımı ifade ettim. Kurum personeli bana çağrı merkezini aramamı önerdi. Çağrı merkeziyle yaptığım görüşmede Bana Şikâyetinizi Kurumun Elazığ’daki Şirket müdürlüğüne ulaştırılmasını söyledi. Bu sorunun çözümü noktasında ve yapılan bir hatanın ve muhatap bulamamaktan derdimizi kimseye anlatamadığım için Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.  Bingöl İl müdürlüğüne ve gerekli mercilere bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)