Valilikten yapılan açıklamada; Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince 2018 yılında Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik olaylarında;”

980 KAZA MEYDANA GELDİ

İl merkezi ve ilçelerimizde trafik kazası ve sonuçlarıyla ilgili olarak; 5 ölümlü trafik kazası, 466 yaralanmalı trafik kazası, 510 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplamda 980 trafik kazasının olduğu görülmektedir. Meydana gelen bu kazalarda 878 vatandaşımız yaralanmış ve 11 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir.

50.178 ADET ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Trafik güvenliğinde denetim faaliyetlerini etkin bir şekilde gerçekleştiren trafik ekiplerinin sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulması amacıyla 50.178 adet araç kontrol edilmiş, kontrol edilen araçlardan 5.413 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Yine 12.612 adet araç plakasına cezai işlem uygulanmış ve toplamda 18.025 adet araç ve sürücüye cezai işlem uygulanmıştır.

76 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNÜN SÜRÜCÜ BELGESİNE EL KONULDU

Alkol kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla yapılan denetimlerde 65 araç sürücüsünün alkollü iken araç kullandığından, 2 araç sürücüsünün alkol ölçümü yaptırmadığından, 1 araç sürücüsünün uyuşturucu ölçümü yaptırmadığından, 5 araç sürücüsünün 100 ceza puanı olması nedeniyle ve 3 araç sürücüsünün de farklı sebeplerle toplamda 76 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuştur. Ve çeşitli nedenlerden dolayı 440 araç trafikten men edilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılması amacıyla denetimlerimiz sık sık devam etmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımızın huzur içinde seyahatlerini tamamlamaları için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs ve diğer yol kullanıcılarının emniyet kemeri ve kış lastiği denetimleri de yapılmış olup; denetimlerimiz yaygın bir şekilde devam edecektir.”