Anadolu Kocaeli projesi kapsamında Kocaeli’de tanıtılan 6’ncı şehir olan Bingöl’ün tanıtım günleri 19-22 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Bingöl kültürünün yansıtılacağı günlerde, Bingöllü sanatçılarda konser verecek.

Vali Mantı: Daha İyisini Yaşatmak İstiyoruz.

Bingöl Valisi Ali Mantı, “Önceki yıllarda Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen ve son derece olumlu dönütler aldığımız tanıtım günlerinin bir benzerini hatta daha iyisini bu yıl yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Tanıtım günlerinin ilimiz, hemşerilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Güzel bir işbirliği yaptık”

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, “Programımız 4 gün sürecek. Dernek başkanlarımız ellerinden geleni yaptılar. Güzel bir işbirliği yaptılar bizimle. Etkili ve yoğun bir program yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de cazibe merkezi olan ilimize çevre illerden de Bingöllü vatandaşlar gelecektir. Bingöl’le aidiyet hisseden, Bingöllülerle beraber yaşadığımız için onlara aidiyet hissediyoruz” diye konuştu. Sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, “Tanıtım günlerinde kültüre dair Bingöl’deki el sanatlarına dair ve Bingöl’ü tanımaya dair inşallah tanıtım günlerinde göreceğiz. Bu organizasyonu düzenlerken yalnız olmayacağız. Dernek başkanlarımız Bingöl’de yoğun çalışmalar yaptılar. Gençlerimiz için konser organizasyonları olacak. Tüm kesimlerle birlikte olmayı arzu ediyoruz. Herkesi Bingöl tanıtım günlerine bekliyoruz. Tanıtım günlerinde ayrıca Mahmut Akyürekli, Bingöl Mücadelesi isimli bir konferans verecek” dedi.

Değirmenci: Çalmadık kapı bırakmadık
Ardından söz alan Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, “Büyükşehri Belediyesi ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize kucak açıp adım attılar. Bingöllümüz Anadolu’nun en iyi illerinden biridir. 2 tırımız ve halk oyunları otobüsümüz yola çıkacak bugün. Defalarca Bingöl’e gidip geldik. Çalmadık kapı bırakmadık. 30’a yakın kurum geliyor Bingöl’den. İstanbul, Bursa, Yalova’daki gibi kentlerde de Bingöllüler yaşıyor onlarda buraya gelecek” dedi. Tüm Kocaelilileri tanıtım gününe davet eden Değirmenci, “Yöremize ait birçok tanıtım gerçekleştireceğiz. Sürprizlerimiz olacak. Valiliğimiz, belediyemiz, kalkınma ajansımız, tüm ilçe belediye ve kaymakamlıklarımız yer alacak. Yüzlerce insanımız oradan buraya akın edecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Sorumlusu Cevdet Yılmaz’a da teşekkür ediyorum. Organizasyonumuz için bizlere çok yardımcı oldular” şeklinde konuştu.

Güneş: Bingöl’ü Buraya Taşıyacağız

Son olarak söz alan Dilovası Bingöllüler Dernek Başkanı Ercan Güneş, “19-22 Ekim tarihleri arasında güzel kentimiz Kocaeli’de Bingöl Tanıtım Günleri gerçekleşecek. Kentimizin güzel insanlarıyla Bingöl’ün güzel insanlarını tanıştıracağız. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde Bingöl’ü buraya taşıyacağız. Bingöl köklü bir kent. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi Bingöllüleri çok güzel bir şekilde ağırlayacak. Tarih yönüyle Bingöl ile Kocaeli eş değer. İnşallah güzel bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı.

Bingöllü Sanatçılar Konser Verecek
19-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak Bingöl Tanıtım Günleri’nde yöre sanatçıları da konserler verecek. Ünlü sanatçı Alişan 19 Ekim Cuma akşamı, Erkam Aydar 20 Ekim Cumartesi günü, Servet Kocakaya 21 Ekim Pazar günü sahne alacak. Konserler 20.00’de başlayacak.