Genç kamuoyunda uzun zamandır merakla beklenen Bingöl-Bitlis-Muş doğalgaz projesi nihayet hayata geçiyor. Organize Sanayi Bölgesinde kurulan RMS-A istasyonundan verilecek olan 30 kilometrelik polietilen boru, 13 kilometrelik çelik boru ve alt yapı için kullanılacak olan 7 kilometrelik abone bağlantısı ile ilçe merkezi 3 yıl içinde tamamen doğalgaza kavuşacak. 
İlk kazmanın vurulduğu alan için mini bir tören düzenlendi. Törene, Genç Kaymakamı Arif Gül, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş İl Müdürü Serdar Çulun, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

Yapılan dua ve kurban kesiminin ardından doğalgaz için ilk start verilirken törende konuşan Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş İl Müdürü Serdar Çulun, “Çalışmalarda oluşacak toz ve yol bozukluğunda ilçe halkından şimdiden anlayış bekliyoruz. Ekim ayında Genç ilçesine bir aksilik yaşanmazsa gaz vermeyi düşünüyoruz. 2023 veya 2025 te Genç’e geleceği düşünülen doğalgaz, Doğugaz ortaklarından ve aynı zamanda Gençli olan Abdürrahim Özge’nin pozitif ayrımcılığıyla ve Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik’in de yoğun çalışmalarıyla ilçe halkına kazandırıldı. Doğalgaz İlçe halkına hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.


BAŞKAN DİRİK: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür edip şunları söyledi: “2023 planlaması içerisinde olan doğalgaz çalışmalarında milletvekillerimizle beraber Enerji Bakanımızdan özellikle ricada bulunduk. Milletvekillerimizle Kalkınma Bakanlığına sunduğumuz projemiz kabul edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz ile birlikte özellikle uğraştık. Çalışmalarda Vali Kadir Ekinci’nin de payı büyük. İlçemiz huzur ve güven kenti. Hepimizin katkısıyla daha iyi konuma geleceğiz. Doğalgazın Genç’e kazandırılmasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimize, ilçe kaymakamımıza, valimize ve pozitif ayrımcılığıyla Doğugaz ortaklarından hemşerimiz Abdürrahim Özge’ye teşekkür ediyorum.”


KAYMAKAM GÜL: “BÜYÜK YATIRIMLAR OLACAĞINA İNANIYORUM”
İlçe Kaymakamı Arif Gül çevre dostu olan doğalgazın Genç ilçesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Kaymakam Gül: “Çalışmalarda tüm kurumlarımızın da desteği ile sahada olacağız. Tarihi bir gün yaşıyoruz. Doğalgazın 3-5 yıl içinde ciddi avantajlarını göreceğiz hem çevre sağlığına katkısıyla hem de ekonomik katkısıyla. Doğalgazın gelmesiyle Genç’e büyük yatırımlar bekliyoruz. Doğalgaz yatırımlar için avantaj sağlıyor. Bingöl’de yaşayan kamu görevlileri, öğretmenler bile doğalgaz avantajıyla Genç’te kalabilir bu da ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Doğalgazın ilçeye kazandırılmasında herkese çok teşekkür ederim çalışmaları sağlayacak ekiplerinde eline sağlık diyorum. Abdürrahim Özge’nin pozitif ayrımcılığı ve destekleri içinde ayrıca teşekkür ederim. Çalışmaları yapacak işçi arkadaşlarımızın da emeğine sağlık. İlçeye hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.