Özel bir bankadan kredi çeken Gençli iş adamı Aziz Kalkan, başına gelenler pes dedirtti.

Gençli iş adamı Aziz Kalkan özel bir bankadan 2016 yılında çektiği kredi nedeniyle 3 yıl sonra yaşadığı hukuksuzluklar ve ortaya atılan iddialar vahim. Başka vatandaşların da bu tür hukuksuzluğu yaşamaması için yaşadığı mağduriyeti gazeteye vermek istediğini belirterek başına gelenleri şöyle anlatı:

“2016 yılında özel bir bankadan kredi kartı ile şirket hesabına 12 bin lira şahsım adına da 2 bin lira kullandım. Borcumu 2017 Mart ayına kadar toplam faiz ve avukat parası ile birlikte 24 Bin 107 lira ödedim.  Çektiğim kredi nedeniyle ipoteğim vardı, borcumu tümünü ödediğim için 2018 yılında ipoteğimi kaldırdım. Ancak,  2019 Temmuz ayında bana Elazığ 2. İcra dairesinden bir muhtıra yazısı geldi. Benim söz konusu bankaya  5 bin 300 liraya icralık olduğum söyleniyordu. Hâlbuki benim bankalarda hiçbir şekilde borcum yoktu. 2018 yılında o banka ile ilgili hiç borcum yoktu. Çünkü bankaya borcum olsa idi o ipotek işim çözülemezdi. Ama bana gelen muhtıra da 5 Bin 300 lira borcum olduğu söyleniyordu. Bunun üzerine o bankaya gittim ve banka müdürü ile görüştüm.”

“700 lira ver icra dosyasını kapatalım”

“Müdürün dediğine göre bankanın sisteminde borcum gözükmüyordu ve banka müdüründen borcumun olmadığına dair yazı istedim, fakat müdür borcun yok diye sana yazı veremiyorum dedi. Bir hafta boyunca bankaya uğradım o yazıyı alabilmek için. Beni her gün bugün git, yarın gel diye hep ertelediler. O yazıyı bir türlü vermediler. En son bana bankanın hukuk büroları var onlara mail atacağız eğer onlar kabul ederse sana yazı vereceğiz eğer kabul etmezse veremeyiz dediler. Orada çalışan banka memuru avukat ile görüştü. Avukat bize 700 lira versin biz o icra dosyasını kapatalım demiş. Ben de borcum olmadığı için bu parayı vermek istemedim. Zaten 14 bin lira olan borcumu 24 bin ödemiştim, neden 700 lira fazladan para vereyim. Ve bana bu 5 bin 300 lira neden icra geldi.”

“Hukuksuzluğu mahkemeye taşıyacağım”

“Bu banka  nasıl böyle bir şey yapabilir. Beni göz göre göre dolandırmaya kalktılar. Hem de bunu yasal bir şekilde dizayn ederek dolandırmaya kalktılar. Eğer ben dekontları atsaydım şu anda 5 bin 300 lira havadan icralık olacaktım. Ben kesinlikle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Banka müdürü ve bankanın avukatı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. İş insanı olmam nedeniyle 8 yıl bu bankayla çalıştım ve trilyonlarca para giriş çıkış yaptım. Bu borcu ödedikten sonra bu banka ile çalışmadım. Zannedersem beni bu icra ile cezalandırmaya kalktılar. Kesinlikle bu parayı vermeyeceğim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım.” GENÇ GAZETESİ