2009 yılında açılan Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksek Okulu (MYO), yeni bölüm ve programlarla büyümeye devam ediyor.

 

Genç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 2 yeni program için yapılan başvuru dosyası Bingöl Üniversitesi Senatosu'ndan geçerken, onay için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilen karar kabul edildi. Onay alan Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği ve Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümleri, son dönemde en dikkat çeken programlar arasında olduğu ve birçok üniversite bu bölümleri açmak için YÖK’ten talep ediyor. Türkiye’de sadece 3 üç üniversitede bulunduğu öğrenilen bu bölümde okuyup mezun olanlar, hastanelerde ve diğer kamu kurumları ile özel sektörde kurumların sistem ağı ve ağ güvenliği üzerinde çalışabilecek.

 

Açılan yeni bölüm ve programlarla ile birlikte öğrenci sayısında ciddi bir artış olacağını ve yüksekokulun daha da hareketleneceğini düşündüklerini belirtilen Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Polat, kısa vadede açmak istedikleri bölüm ve programlardan daha fazlasını açmayı başararak hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirtti.

 

“Hedef, istihdam imkânı yüksek olan yeni programlar açmak”

 

Gelecek planlarının bölge üniversitelerinde yaygın olmayan ve istihdam imkânı yüksek olan yeni programlar açmak olduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi. "Yeni bölüm ve programların açılmasında büyük katkıları olan ve her zaman desteklerini hissettiğimiz Bingöl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca bu süreçte ilgi ve katkıları için Bingöl Üniversitesi senatosuna ve gösterdikleri yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı tüm Genç Meslek Yüksekokulu personeline teşekkür ederim " dedi.

 

Yeni bölümlerin açılması ile yüksekokulun öğrenci kontenjanının dolduğu öğrenilirken bölümler, gelecek eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak. GENCİNSESİ