Genç’te en fazla şikayet alan kurumlardan biri de şüphesiz AKSA Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketidir. Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri yüzünden AKSA’ya yine şikayet yağdı. Bazen saatlerce süren elektrik kesintileri sebebiyle halk adeta canında bezdi. Birçok vatandaş AKSA’nın telefonlara cevap vermediğini belirtti.

Ani ve habersiz elektrik kesintileri insanları canından bezdirdi. Yağan yağmur, aşırı sıcak, rüzgâr gibi nedenler ile vatandaş yıllardır elektrik kesintilerine maruz kalıyor. İletişim hatlarında tamir amaçlı yapılacak kesintiler için vatandaşlara bilgi verilmezken, arızalar sonucu gerçekleşen kesintiler için ne muhatap bulunabiliyor, ne de elektriklerin ne zaman düzeleceği hakkında bilgi alınabiliyor.

“YETER ARTIK BİR ÇÖZÜM BULUN”

Kesintilerin dayanılmaz bir hal aldığını belirten Genç halkı, “Her defasında, bazen de gün boyu 186 elektrik arızayı aramamıza rağmen, ‘arıza gideriliyor’ deniyor ancak bir sonuç alamıyoruz. Fatura ödeme zamanı geldiğinde tıkır tıkır paralarını alıyorlar. Ödeme olmadığında veya günü geçtiğinde ceza kesip, açma- kapama bedeli almasını da biliyorlar. Ama elektrik gittiğinde neden gitti, ne oldu diye kimse bilgi vermiyor. Gün boyunca mağdur oluyoruz. Çalışma yapılması söz konusu ise veya arıza kaynaklı kesintiler söz konusu olacaksa erkenden bilgilendirme yapılması gerekmez mi? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. En azından bilgimiz olsa ona göre önlem alır, mağduriyet yaşamamaya gayret ederiz. Elektrik yoksa bu memlekette, su da yok demek. Bütün işlerimiz şu anda elektriğe bağlıdır. Bunun sonucu nereye gidecek, bütün esnaf ne yapacak bilemiyoruz. Kiminin dolabı bozuldu, kiminin dolabındaki ürünler bozuldu. Bizimde kendimize göre bir sanatımız var. Elektrik olmazsa esnaf olarak ne yapacağız. Bugüne kadar gerekli kurumlara, gerekli yerlere ne kadar mesaj vermiş olursak olalım bir türlü sonuç alamadık ve de mağduriyetimizi gideremedik. Yeter artık bir çözüm bulun. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur, Genç halkı mağdur. Duyun artık sesimizi” diye dert yandı. GENÇ GAZETESİ