Bingöl’de merkeze bağlı Aşağı Ağaçeli ve Yukarı Ağaçeli köyleri için 2018 yılı için planlanan 1.5 milyon TL yatırımı hayata geçiren Fırat EDAŞ; yapılan harcama ile bölgede ekonomik ömrünü dolduran, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden elektrik şebekelerinin yenilemesini gerçekleştirdi. Ayrıca mevcut ve yeni bağlanacak abonelerin enerji taleplerinin karşılanması noktasında tedarik sürekliliği, ticari ve teknik kalitenin iyileştirilmesini de sağladı.

Yatırım kapsamında Yukarı Ağaçeli Köyü’nde artan enerji taleplerinin karşılanmasına yönelik mevcut trafo yenilemesine ek ilave trafo tesisi de gerçekleştirildi. Trafo tesislerinin haricinde tüm dağıtım şebekelerinin yenilenmesinin yanında eksik olan sokak aydınlatma armatürlerinin sayıları da artırıldı. Aşağı Ağaçeli Köyü’nde ise; bölgedeki mevcut trafo güçleri artırılırken ilave trafo da tesis edildi. Ekonomik ömrünü dolduran ve tehlike arz eden dağıtım şebekeleri de kapalı kablo ile yenilendi.

Müşterilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması noktasında yön veren ve kaliteli enerjiyi kesintisiz sunma gayreti içerisinde olan Fırat EDAŞ, yatırım programı çerçevesinde çalışmalarını artırarak devam edeceğinin altını çizdi.