AK Parti'de 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimde, Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları dün itibariyle sona erdi. Bingöl’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 9 kişinin belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Daha önce 12 Kasım’da sona ereceği belirtilen başvuru süresi 16 Kasım 2019 tarihine kadar uzatılmıştı. 4 gün süre ile uzatılan başvurular dün itibari ile sona erdi. Başvurular için yeniden süre uzatılmazken gözler aday adaylarına çevrildi.

Başvuru süresinin uzatılmasıyla birlikte dün itibariyle Bingöl’den aday adaylığı müracaatında bulunan kişi sayısının 9 olduğu, 8 ismin Bingöl’den 1 isminde genel merkezden başvuru yaptığı öğrenildi.

YEREL SEÇİMLERE İLGİ DÜŞÜK

Daha önce yapılan genel seçimlerde Ak Parti’ye rekor sayıda başvuru yapılırken, yerel seçimlerde aday adaylık için başvuruda bulunan kişi sayısı sınırlı oluyor. 2014 yılında yapılan belediye başkanlığı seçiminde Bingöl Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adayı olan kişi sayısı 6 iken, daha sonra Serdar Atalay’ın başvurusunu geri çekmesi üzerine bu sayı 5’e düşmüştü. Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde, Ak Parti’den aday adaylık için başvuran kişi sayısında, önceki yerel seçime oranla artış yaşansa da genel seçimlere oranla başvuru sayısı oldukça sınırlı.

ADAY TANITIMI VE TEMAYÜL YAPILACAK

Belediye başkanlığına başvuran 9 isim için bugün (Cumartesi) aday tanıtım programı yapılacağı öğrenilirken, Pazar günü ise teşkilatlar temayül yoklamasına katılacak.