Bingöl'de faaliyetlerini yürütmekte olan İHH (İnsani Yardım Vakfı) Bingöl şubesi Arama Kurtarma SAR ekibi Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret etti. Bingöl AFAD İl Müdürü M.Emin Boğatekin'i makam odasında ziyaret eden İHH arama kurtarma ekiplerine Kurumun iş ve işlemleri ile ilgili çalışmalar anlatıldıktan sonra, arama kurtarma malzemeleri ve araçlarının tanıtımı yapıldı.

İHH Arama Kurtarma SAR Ekibi Başkanı Abdulkadir Çiçek, 25 kişilik bir ekip olduklarını, Bingöl ilinde ve ulusalda oluşabilecek büyük afetlerde rol almak istediklerini belirterek şu ifadelerde bulundu; “AFAD'dan arama kurtarma konularında eğitim almak istiyoruz. Ayrıca resmi olarak bizlerde AFAD Gönüllüğü projesi kapsamında eğitimlerimizi alarak arama kurtarma olaylarında etkin rol almak istiyoruz.” dedi.

Bu duyarlı davranış nedeniyle Bingöl AFAD İl Müdürü Boğatekin ekibe teşekkür ederek; “Sizlerle birlikte çalışmak bizleri memnun edecektir. AFAD Gönüllülüğü ve Bingöl Valiliği 2023 Vizyonu projesi kapsamında sizlere Temel afet bilinci eğitimleri ile birlikte teorik ve uygulamalı olarak her türlü arama kurtarma çalışmaları ile ilgili uygulamalı eğitimler vereceğiz.” dedi.

Ekibe ziyaretleri nedeniyle teşekkür edilerek, Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında Eylül ayı Afet çantası Tanıtımı yapılarak bir adet çantası verildi. HABER MERKEZİ