Müşteri memnuniyetini ve çalışan sağlığını önceleyerek sorumluluk bölgesinde kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti verme gayreti ile çalışmalarını eksiksiz sürdüren Fırat EDAŞ, verdiği eğitimlerle çalışanların bilgi ve becerisine katkı koymayı da ihmal etmiyor.

Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü toplantı salonunda ‘Sıfır İş Kazası’ sloganıyla verilen eğitimde çalışanlar; ‘Temel İş Güvenliği Kuralları, Yüksekte Çalışma, İlk Yardım’ konularında bilinçlendirildi.

Eğitimde çalışanlara işe başlama, iş bitimi esnasında kullanılacak koruyucu ekipmanlar ve koruyucu önlemlerle ilgili bilgiler de paylaşıldı.

  1. ayrıca herhangi bir yaralanmaya veya ölüme sebep olmadan gerçekleşen hasarsız olaylar için ifade edilen ‘Ramak Kala’nın önemine dikkat çekildi. Ramak kalaların iş yerlerinde büyük kazaların habercisi olduğu ifade edilerek, böylesi bir durumla karşılaşıldığında gerekli tedbirlerin bir an önce alınıp ve göz ardı edilmeden İSG uzmanlarına bildirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılarak, çalışanların eğitimden edindikleri bilgiler de pekiştirildi.

Verdiği eğitimlerle sahada iş kazası risklerinin azaltılmasının yanı sıra çalışanların bilgi ve becerileri geliştirilerek güven duygusu ve motivasyonlarının artırılması hedeflenen Fırat EDAŞ’ta eğitimlerin aralıksız devam edileceği kaydedildi.