BİNTSO ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik 32 saat sürecek olan ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimi 4 grup olmak üzere toplamda 120 kişiye ücretsiz kurs eğitimi verilecektir. Ücretsiz kurs eğitimden faydalanmak isteyen girişimci adayları ilk grup için 25 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurularını tamamlamış olması gerekmektedir.

BİNTSO ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik 32 saat sürecek olan ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyecek. Eğitim kapsamında girişimci belgesi alanlara 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

BELGE ALIP İŞ KURANA 50 BİN LİRA HİBE

Eğitime ilişkin açıklama yapan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, “BİNTSO ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayıp girişimcilik belgesi alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liralık sabit yatırım makina teçhizat desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin liralık yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir” dedi.