SÜRMANŞET HABER MERKEZİ

Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü, taşra teşkilatlanması olarak il düzeyindeki yapılanması milli eğitim bakanlığına bağlı olan Halk eğitim merkezi olarak beşikten mezara kadar tüm alanlarda şuan için dinamik bir yapıda olan yaygın sistem üzerinde 3 bin 367 alanda halka hizmet veriyor.

40’TAN FAZLA OKUMA YAZMA KURSU VAR

Bingöl Halk Eğitim Merkezi’nin geçtiğimiz yıl 5 binin üzerinde sertifika dağıtıldığı öğrenilirken şuan için 3 bin 500 öğrenciye hizmet veriliyor. Şuan için 40 okuma yazma kursu veren eğitim merkezi; engellilerden ve dezavantajlı guruplardan ve evde eğitime kadar okuma yazma kursu veriliyor. Geçen yıl TUİK verilerine göre Bingöl için belirlenen okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 83’üne ulaşıldı. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerindedir.

OKÇULUK KURSU ŞU AN İÇİN REVAÇTA

Mevsimsel olarak Yaza doğru yüzme, kışa doğru ise daha kapalı alanlarda yapılabilecek masa tenisi, basketbol ve son dönemlerde revaçta olan okçuluk kursuna ilgi olduğu öğrenildi. Birçok alanda kursların olduğu merkezde, 12 kişinin tamamlanmasıyla istenilen alanda kurs açılabileceği öğrenildi.