2017 yılı Kültürel faaliyetler kapsamında yetişkin ve çocuklara yönelik çok sayıda oyun sahneleyen Şehr-i Bingöl Tiyatrosu, 2018 yılında da aynı performansı sergilemeye devam ediyor.

‘Hawali Alan’, ‘Wesyita Musayit’ ve ‘M4hmud’ oyunlarıyla tiyatro severlerin gönlünde taht kuran Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibi, William Shakespeare tarafından 1599 ile 1601 yılları arasında yazılan temasında trajedi işlenen ‘Hamlet’ oyununu gösterime sunmuştu.

2018 yılında çocuklar için yeni bir oyun hazırlayan Yunus Çiftçi, Sihirli Kolye adlı oyunu Kiğı’da daha önce tiyatro ile tanışmamış çocukların karşısında sahneledi. Oyundan önce Palyaco dans toplulukları ve Hacivat Karagöz, Aşuk Maşuk ile yüzlerce öğrenci, gönüllerince eğlendiler.

Yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten Çiftçi, Songül Alper, Yusuf Seçkin, Emre Özkan, Kübra Demirkol, Tuncay Tunç, Büşra Kelbat gibi deneyimli bir kadro ile çalıştıklarını söyledi.

Son olarak ilk defa tiyatro izleyen çocuklarda beraber oldukları için mutluluğunu ifade eden Çiftçi, Sihirli Kolye oyununu kendisinin yazdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim