Bingöl’de birçok köyün kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş köprünün her an faciaya neden olabileceğini belirten Bingöllüler, her gün onlarca aracın kullanmak zorunda kaldığı yıkık, dökük köprüye ve yola bir çözüm bulunmadığında faciaya neden olabileceği uyarısında bulundular.

Açıklamalarda bulunan mağdur köylüler, her gün kullanmak zorunda kaldıkları yıkık, dökük köprünün faciaya neden olmadan önlem alınmasını istediler.

Kullandıkları köprünün yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden Topağaç Köyü Eski Muhtarı Mehmet Pençe, bu köprüden her gün büyük-küçük birçok aracın geçtiğini söyledi.

“KÖPRÜ GİBİ YOLLARIMIZ DA İYİ DEĞİL”

Kullanılan köprüden ağır tonajlı araçların da geçtiğini bundan razı olmadıklarını belirten Pençe, “Köprü gibi yollarımız da iyi değil, yıkılmış yollardan geçiyoruz. Bu köprüden her gün onlarca araç geçiyor. Her an yıkılabilir ve faciaya neden olabilir, Allah korusun. Okul döneminde buradan öğrenci minibüsleri de geçiyor. Burayı kullanan 10-15 köyümüz var. Bu köprüde bir facia yaşanmadan yapılmasını istiyoruz ” ifadelerini kullandı.

“BURADA BİR KAZA VE FACİA OLURSA BUNUN HESABINI KİMSE VEREMEZ”

Bingöl-Adaklı yolunun en tehlikeli kısmının burası olduğunu ifade eden Esat Akengin, “Ağır tonajlı kamyonlar bu yol ve köprüden geçiyor. Hiç aklımdam gitmiyor. Ben bir vatandaş olarak bu durumdan rahatsızım, Batı’da olsa buraya bir perde beton duvar yaparak çözüm bulurlardı. Şu anda burayı kimse görmüyor. Bu yol durumunu yetkililere de söyledik muhakkak gelip yapmaları gerekir.” dedi. 

Bir facia olmadan buranın yapılması gerektiğini vurgulayan Akengin, “Ben bir vatandaş olarak buranın halini görüyorsam, kaymakam, meclis üyeleri ve birçok yetkili burayı görüp yapmaları gerekir. Bugün-yarın burada bir kaza ve facia olursa bunun hesabını kimse veremez” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim