Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 Nisan ayında gerçekleşen 10,900 sürekli işçi alımı kurası sonrası Asil adayların işe başlama süreci devam ediyor. Asil adaylarının yerleri belli olduktan sonra işe gitmeyen, evrak eksikliği olan adaylar elenecek yerine yedek olarak bekleyen kişiler çağrılacak.

YEDEKLER NE ZAMAN ÇAĞRILACAK?

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklamayı, sağlık bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdürlüğü sitesinden veya bulunduğunuz il sağlık müdürlüğü sitesinden takip edebilirsiniz.

İSTANBUL’DA ASİL LİSTESİ AÇIKLANDI, SIRA YEDEKLERE GELDİ

İstanbul İl Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklama; “4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında Sürekli İşçi statüsünde İlimiz hizmet birimlerinde ihtiyaç duyulan hizmet alanlarında istihdam edilmek üzere Bakanlığımız tarafından İlimize atamaları yapılan adayların İlimiz Sağlık Tesislerine yerleştirmeleri yapılmıştır. 

Ataması yapılan adayların yerleştikleri Sağlık Tesislerimizde,  yasal mazeretler haricinde en geç 05/01/2024 tarihi mesai bitimine kadar göreve başlamaları gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen süre içerisinde göreve başlamayanlar ile kendi isteğiyle göreve başlamak istemeyenlerin ve atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak işe başlatılmayanların atamaları iptal edilecektir, yerlerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama işlemleri başlatılacaktır.

Hastalığı nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlamayacak durumda olanlar, durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri ve rapor bitim tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabileceklerdir.

Doğumla ilgili mazereti nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, doğum raporunu ibraz etmesi kaydıyla analık izin süresi bitimine müteakip 5 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabilecektir.

İlan tebligat niteliğinde olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır."

Yerleştirildiğiniz Sağlık Tesisini öğrenmek için tıklayınız.

Editör: MD MEDYA GROUP_