Bazen ömrünü hiçbir karşılık beklemeden bir davaya adamış birini yazmak istersin ama kelimeler kifayetsiz kalır. 

Hele hele bu kişi ömrünü dine, değer yargılarına, vatana, millete karşılık beklemeden adamış ise yaşadığımız bulanık dönemde ifade etmek çok daha zor. 

Burada kendisini yeterince ifade edemeye biliriz. Bu eksikliğimiz onun sevenleri tarafından hoş görülür umarız… 

Kıymetli gönül adamı ve Bingöl’ün değerli kanaat önderlerinden Hacı Şevket Kıtay… 

Hacı Şevket Kıtay’ı 04/09/2020 tarihinde ebedi hayatına sevenlerinin duaları ve üzüntüleri içinde uğurladık, cennet mekanı olsun. 

Gönül ve dava adamı Hacı Şevket Kıtay’ı farklı zamanlarda sevenleri, dava arkadaşları çokça anlattılar. Bizde bugün o arkadaşları ve onu örnek alan sonraki kuşakların bakış açısıyla sizlerle ifade edebileceğimiz kadar ifade edelim. 

Bir dava ve gönül adamını ifade ederken değinmemiz gereken en önemli nokta yaşadığı zaman ruhlara nakşettiği mana ve güzelliktir. Bizde bu mana ve güzelliği buradan bir kez daha sizlerle paylaşmak isteriz.  

……. 

Hacı Şevket Kıtay… 

Karşılıksız gönül vermenin, adanmışlığın, kıymetin ve sevmenin değerli olduğu dönemlerde hatır bilenlerin ifadesiyle, Hacı Şevket Kıtay ”bütün değerlerimizi bir kıyafet gibi üzerinde pürüzsüz taşıyan ve temsil eden adam gibi adamdı.’’ derler. 

Gönlünden ve gönülden verenlerin yolunda yürüyen bir adamdı Hacı Şevket Kıtay... 

Bütün olumsuzluklara rağmen adam kalabilmenin en güzel örneğiydi Hacı Şevket Kıtay… 

Görev verildiğinde omuzlayan, bekle denildiğinde beklemesini bilen, gönül alan, gönüle kıymet veren, gönül kırmayan gerçek bir dava ve gönül adamıydı Hacı Şevket Kıtay... 

Sıkıntılarla yoğrulmuş bir hayat, inandığı davaya bir adanmışlık, inanmışlık ve tarifsiz bir vefanın adıydı Hacı Şevket Kıtay… 

Vefasıyla, maneviyata olan düşkünlüğü ve gönül dünyasıyla gelecekte gençlere anlatılacak kıymetli bir örnekti Hacı Şevket Kıtay… 

Ölümünün ardından Hacı Şevket Kıtay’ın yol arkadaşları ve sevenlerinin bir iki kısa paylaşmını sizlere aktarmak istiyorum. 

 

 

Kıymetli Hocamız ve dava adamı Şakir Sav Bey’in kıymetli paylaşımı; 

‘’Dostum, arkadaşım, Milli Görüş davasının yılmaz savunucusu, Haktan yana tavizsiz Müslüman Hacı Şevket Kıtay'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mekanı cennet, makamı Ali olsun. Cennette buluşmayı diliyorum. Sevgili Ömer'in şahsında Kıtay ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.” 

Feyzi Aytar Bey’in paylaşımı; 

“Uzun süre Bingöl Refah Partisi İl Başkanı görevini yürüten Milli görüşün Emektarı Bingöl Kanaat önderlerinden Şevket KITAY beyefendi Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” 

Buradan bu örnekleri o kadar çoğaltabiliriz ki, sosyal paylaşımlarda gerek siyasi partililer ve gerekse diğer Bingöllü hemşerilerimiz taziyelerini ve üzüntülerini ifade etmişlerdir. 

İnsanların gönlüne dokunmak, gücü nispetinde yol göstermek ve doğru yolda birlikte yürümek, karşılıksız dinini, vatanını, milletini sevmek kişiyi sevenlerin ve insanların gönlünde daime yüceltiyor. İşte Şevket Kıtay böyle bir şahsiyetti. 

Dava ve gönül adamına ihtiyaç duyulduğunda bu yola girenlere güzel bir örnek olarak gösterilecek ve anlatılacak samimi, fedakâr bir örnektir Hacı Şevket Kıtay… 

Hacı Şevket Kıtay ve onun gibi ömrünü davasına, dinine, Allah’a, vatan ve millet sevdasına adayan dava erlerini ve gönül adamlarını daima rahmet ve minnetle yad etmek gerekir. Bizlerde buradan Hacı Şevket Kıtay ve onun gibi güzel yürekli büyüklerimizi daima ifade etmek istiyor ve hepsine rahmet, kederli ailelere ve sevenlerine sabır ve metanet diliyoruz. 

Bir kez daha cennet mekanın olsun kıymetli gönül adamı Hacı Şevket Kıtay… 

Başınız sağ olsun sevgili Ömer kardeşim ve diğer kıymetli aile bireyleri.