1-7 Mart Deprem haftası münasebeti ile ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan ilk-orta ve lise okullarına ve üniversite yurtlarına yönelik afet farkındalık bilincinin oluşması amacıyla "Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Deprem Tahliye Tatbikatları" yapılmaktadır. Amaç toplumda afet bilinci kültürünün yükselmesi ve olası afetlere karşı önceden tedbirlerin alınmasıdır.
‘’Afetleri durduramayabiliriz ama ne yapacağımızı biliyoruz.’’diyen AFAD yetkililerinin okullarda yaptıkları deprem tatbikatları deprem kuşağında olan ilimiz ve insanımız açısından oldukça önemlidir.
İşlerini oldukça önemseyen ve ciddiye alan AFAD eğitimcilerinin yanında tatbikat yapılan okullardaki bazı eğitimci ve idarecilerin ciddiyetten yoksun davranmaları üzüntü verici…
Bingöl’de yapılan birçok "Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Deprem Tahliye Tatbikatlarını" takip etme veya ettirme imkanım oldu. Bu gözlem kapsamında şunu çok iyi gözlemledim. İşini ciddiye alan idareci ve eğitimcilerin bu tavrının öğrencilere nasıl yansıdığı gördüm. İşin ehemmiyetini bilen idareci ve eğitimcilerin okullarında sirenlerin çalmasından itibaren bütün talimatları uygulayan öğrencilerin, tatbikat bitene kadar ki tavır ve davranışları hayranlık uyandıran cinstendi. Bunun  yanında işini baştan savan ve bu eğitimleri iş olsun anlayışında gören eğitimci ve idarecilerin bu duruş ve davranışlarının gencecik çocuklarada nasıl bir ciddiyetsiz karşılık bulduğunu da gördük.
Elbetteki birçok okulumuzda tatbikat, verilmek istenen eğitim disiplini içinde geçmiştir. Ancak Şehit Mustafa Gündoğdu ortaokulunda yapılan tatbikat o kadar nizami ve düzenli olmuştur ki, ciddiyetin ve disiplinin sorunla karşılaşıldığında ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir.
Ben buradan AFAD yetkililerine kıymetli dostum AFAD İl Müdürü M. Emin Boğatekin’e, Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney Bey ve yetkililerine, eğitimcilere, okul idarecilerine ve özellikle Şehit Mustafa Gündoğdu Ortaokul Müdürü Aydın Aydar Bey’e teşekkür etmek istiyorum.
Doğru disiplin ve kurallara uygunluk, sonunda başarıyı ve doğru bireylerin yetişmesinin sağlam basamakları olacaktır.
Depremsiz ama deprem bilincinin aşılandığı güzel yarınlar diliyorum.
Bu fotoğrafları çekip sizinle paylaşmamı sağlayan Şehit Mustafa Gündoğdu okulu müdür yardımcısına ayrıca teşekkür ediyorum.