Çoğunluğa bağlı olmayan tek şey insanın vicdanıdır.

Çok duyduğumuz bir kelime “Vicdan” ama biz vicdanımızı deve kuşunun kafasını toprağa gömdüğü gibi vücudumuza gömmüşüz, birde takmışız at gözlüğümüzü bir hayattır tutunurmuşuz gidiyoruz. Yoksa bizi bu hale getiren maddiyat mı? Sanmam biz eski zamanlarda daha bir fakirdik. Olmayan ekmeğimizi bölüp bitmeyen gönül soframızı açardık insanlığa. Bir düşünelim eskiden mı kadınlar bu kadar zulüm görüp öldürüldü şimdi mi ? Tabi ki şimdi. Bir yaşlı amcamız şimdi ahirete intikal etti. Derdi ki “dün, bugünden iyidir“ belki biraz geç oldu ama şuan çok iyi anlıyorum onu.

“Kadınlar Allah’ın bir emanetidir” sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir. Peygamberi bir sözdür. Dini değerlerimizden uzak kaldıkça insanlar canavarlaşır. Eşine, kızına, annesine yani bir kadına şiddet uygulayıp, yaşam hakkını engellemek bir cahillikle veya canilikle ifade edilip bu kalıba koyulamaz. Bunun adı, tarifi yok. Hayvan bile kendi dişisine bu muameleyi yapmaz. Peki bunun önüne nasıl geçilir daha fazla cezayla mı ? Tabiki Evet ama en önemlisi Eğitimle nasıl mı? Anlatayım;
Çocuklarımızı TV, tablet, telefon, internetle değil aile sevgisi akraba , komşu sevgisiyle büyütürsek, onlara şiddetle değil konuşarak bağırmadan kendini ifade etmesini öğretirsek, baskı ve şiddetin olduğu ortamdan uzak tutarsak ve en önemlisi çocuklarımızın yanında kadınlarımıza saygılı olursak yani Vicdan denen o duyguyu devreye geçirirsek ben inanıyorum bu olaylar yok denecek kadar azalacaktır.

Zulmün ve ölümlerin olmadığı yarınlara uyanmak dileğiyle...

Emrullah KAYA