İslam dininde zaruriyet arz eden başı Bismillah olan bir hayatın sonunu, şükür ile taçlandırabilirsek ne mutlu bize. Bu hukukla geçirilmiş bir hayatın orta kısmı zaten rıza-i ilahi dairesinde geçmiş demektir. Bir çınar ağacı düşünün kökü sağlam ise güzelliği dallarına yansır, bu bağlamda kimse ağacın gövdesini pek önemsemez dalların etrafa yaydığı gölgeden istifade eder. Bunu İslam’ın çeşit çeşit olan bölümlerinde bulabiliriz. Örneğin karşılıksız sevgi, anne sevgisi gibi…

      Dürüstlük insanın kişiliğinde ayna vazifesi görür, her güzelliği gönül aynanıza yansıtır ve yanlışa girmenize izin vermez. Vefa, oda önemli bir etkendir. İnsan hayatında mesela geçmiş yaşantınızda size yapılan bir iyiliği unutmanıza asla izin vermediği gibi sürekli sizi iyilik yapmaya teşvik eder.

      Edep kısmına gelelim, bu kısım gerçekten insanı kıymetli bir varlık sıfatına taşır. Neslinize bırakabileceğiniz çok önemli bir miras olduğu gibi sizi ilahi bir mertebeye çıkaracak bir merdiven basamağı olur.

       Korkusuz olmak, Üstad Bediüzzaman Hz. dediği gibi; ‘Ölüm birdir değişmez.’ Değişmeyen bir kaderde korkmak ahmaklıktır. Hak olan doğrular için zerre miskal geri adım atarsanız ölümlerin en çirkefinden daha çirkefliktir. Bu şekil nefes almanın yaşamakla hiçbir alakası yoktur ve varlığınızın insanlığa hiçbir faydası yok demektir.

      İman, Allah’ın insanlığa son emri olan dünyanın bütün güzellikleriyle kurtuluşa davet eden İslam dinine gönülden bağlanmaktır. Bu güzellikleri anlatmaya sayfaların yetemeyeceği siz kıymetli okurlarımızın malumudur. Kısaca bir tabir ile Cenabı Hak İslam’ın güzelliklerini bu dünyada yaşamamızın karşılığında ahiret hayatını cenneti ile taçlandıracağı müjdesiyle müjdelemiş.

      Ne mutlu ki bizlere son peygamberin ümmeti, hakkı bilirsek cennet ile müjdelenmişiz.

      Yazıma son verirken Afganistan’da deccal çocuklarının saldırısı sonucunda Kur’an kursunda şehit olan hafızlarımıza Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Allah onları bizlere şefaatçi kılsın. Her daim kelimeyi şehadet dilinizde olması dileğiyle. ALLAHA EMANET OLUNUZ.