İHMAL YOK ANGARA

Yüreğimizde kararmadık parça kalmadı. Hatta yürek, kalp, vicdan hiçbir şey kalmadı. Ne dil döner siteme, ne gözde damla kaldı, acı ifadeyi anlatmaya. Bu ne felakettir çöktü üstümüze. Ya Rabbi artık çarpacak duvar bulamıyoruz. Her tarafımız yara bere içinde. Dün Ahmet’in çocuğu, bu gün Musa’nın kardeşi parçalandı. Sana ayandır Ya Rabbi, sabah tek parça giden, akşam dört parça olarak dönüyor evine. Ya Rabbi sen her şeye şahitsin, kulların çıldırmış birbirlerini parçalamakta.

Dün Diyarbakır’da, öbür gün Suruç’ta, bugün Ankara’da yapılan katliamları, öte yandan polis, asker, dağdaki, bağdaki… Artık tabutlarla yatar, tabutlarla kalkar olduk. Bu nasıl bir felakettir Ya Rabbi. Ezberlenmiş cümleler siyasetçilerin ağzında, metin aynı, içeriği aynı, vicdanları görünmemekte, kimisi gaz etkisinden ağlar, öbürü gözüne parmak sokarak ağlar. Kalpten gelen tek bir damla gözyaşı yok. Çete liderleri olmuş, medet umarak meydan okurlar. Senin kudretin kulunda mı? Ya Rabbi sümme hâşâ.

Her davulu eline alan, zurnacıyı arar etrafında. Karanlıkta yalnız kalan kahramanların topukları kıçlarına değmekte kaçarken. Arkada kalanlar yine sana kaldı Ya Rabbi. Kaçanların az ötede yine sana geleceklerini bilmiyorlar mı acaba.

Diyecek tek bir cümle kalmadı dilde, çaresiz değiliz ama yasımız büyük. Deccalın çocukları yasımızı yaşamamıza bile fırsat vermeden bir daha bir daha canımızı yakıyorlar. Ama umudumuz tam. Çünkü Rabbimiz büyük. Onun adalet terazisi muhakkak adaletli bir ölçü yapacaktır ve Allah zamandan münezzehtir.

Ankara’daki feci olayda hayatlarını kaybeden insanlara Allah’tan rahmetler diliyorum. Yapanları, yaptıranları, yardım edenleri Allaha havale ediyorum, o adaletlilerin en adaletlisidir. O yalandan asık yüzlü siyasetçilerimize de iki çift lafımız olsun. İçişler bakanı olayda ihmal yok diyor, Sayın Bakan aşk olsun kim ihmal var demiş ki. İhmal olsa bir ülkenin başkentinde böyle sorunsuz bir katliam olur mu? Sayın kısa boyunlu bey sana gelecek olursak, meydan okuyorsun, ‘ben Ankara’dayım gelen varsa gelsin diyorsun’ ya, gerçekten bu kadar şuursuz musunuz, yoksa farkında olmadan mı oluyor bu konuştuklarınız. Kardeşim adam senin başkentinde başını patlatıyor, daha ne yapsın. Bana göre bu olay Türkiye’yi kökten dinamitlemiş kadar büyük bunu anlayabilmek lazım. Bu başkent bütün ülkenin yönetildiği yer, gündüzün ortasında katliam oluyor ve ihmal yok diyoruz, maşallah. Allah adli tıp kurumundaki çalışanlara kolaylık versin…

Saygılarımla…