GAZETENİZ SÜRMANŞET 1 YAŞINDA

Tam bir yıl önce bugün Gazetemizin Sürmanşetinde  “Merhaba Çoliga Rengin” başlığıyla ilk sayımızı çıkarmıştık. Üzerinden tam bir yıl geçti ve Bingöl Sürmanşet bu bir yıl içinde halk tarafından sevildi, sahiplendi. Gazetemiz, yaptığı haberlerle Bingöl sevdalısı olduğunu gösterdi.

 

Geride kalan bir yılda; basın ilkelerine bağlı olarak bağımsız, objektif, doğru, ahlaklı ve Bingöllülerin hakkını savunarak habercilik yapmaya çalıştık. Halkın haber alma hakkı doğrultusunda çok kritik bir noktada olduğumuzun bilincindeyiz ve bu hakkı her zaman halkımızın lehine kullandık. Bu doğrultudan hareket ederek, sadece habercilik yapmayıp, ilimizi tanıtan haberlere yer vermek, ilimizin gelişmesine katkıda bulunmak ve dünyanın hangi ucunda olursa olsun, Bingöllü hemşerilerimizi Bingöl’den bihaber bırakmamak adına çıktığımız bu kutlu yolda 1 yılımızı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

2011 yılında kurduğumuz www.bingolsurmanset.cominternet sitesini, 1 Aralık 2014 yılında Günlük yayın yapan gazeteye çevirdik. Kısa süre içinde kendimizi bu kentte ispat ettik. Sevildik, güvenildik. Ayakta kaldık. Bize kızanlar, sevmeyenler de oldu tabi. Bizi sağcı solcu gibi sıfatlara bürümeye çalışanlarda... Ama her şeye rağmen O’cu bu’cu demeden Bingöl’ün menfaatlerini gözeterek haberlerimize yön verdik. Objektif ve doğru habercilik anlayışımızla, kente olan sorumluluklarımızı hiçbir zaman unutmadık. Okurlarımızın karşısına en doğru haberlerle çıktık. 

 

TÜM GÜCÜMÜZÜ BİNGÖL’ÜN GELİŞİMİNE HARCIYORUZ 

Bizler Bingöl Sürmanşet ailesi olarak, gazetemizde her zaman Bingöl’ümüzün gelişmesine katkı sunan haberler yapmaya çalıştık. Bu yolda bazen yıldırılmaya çalışılsak da bildiğimiz yoldan çıkmamak için mücadelemizi sürdürdük. Evet, Bingöl Sürmanşet sizlerin desteğiyle büyük bir güçtür ve bu gücüyle çok kolay kamuoyu yaratabiliyor. Bazıları bu gücümüzü kullanarak bizleri kendilerinin kirli oyunlarına katmayı başaramadıkları için bizleri yıldırmaya çalışıyor olsalar da bizler doğru bildiğimiz yoldan çıkmadık ve tüm gücümüzü Bingöl’ümüzün gelişimine harcadık, harcamaya devam ediyoruz. Menfaat ve çıkar peşinde olanların ilimizde kol gezmemesine göz yummadık, yummayacağız da...

 

 YENİLİKÇİ OLDUK, YENİLİKÇİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

 İçinde var olduğumuz dijital çağda yenilikçi olmayanların hep geriye gittiği çağdır. Ayakta kalmak için ve farklı olduğunu göstermek için Yenilikçi olmak gerek, yeniliğe öncü olmak lazım…

Bizlerde, klasik habercilikten ziyade yenilikçi olmaya gayret gösterdik. Bingöl’de yaklaşık 7 aydır her Pazartesi gününü Halk günü olarak ilan ettik ve gündemi halka yorumlattık, yorumlatmaya devam edeceğiz. İnternet sitemiz kısa süre içinde Bingöl’de en çok tıklanan 3 site içine girmeyi başardı. Yetmedi deyip,  Halkımız haberlerimizi tek tıkla okusunlar diye internet sitemizin Android uygulamasını yaptık. Artık Bingöl’de güncel haberleri tek tık ile takip etmek için Android telefonlardan Google Player’da Bingöl Sürmanşet yazıldıktan sonra çıkan uygulamayı indirip yüklediğinizde Bingöl Sürmanşet Gazetesinde çıkan haberleri tek tık ile okuyabilir hale getirdik.

Gazetemizin birinci yılıyla birlikte elbette ki yeni sürprizlerimiz ve yeni projelerimiz olacak. Farklılıklarımızı daha da perçinleyerek yeni bir ruh ve heyecanla siz okurlarımızın karşısında olmaya devam edeceğiz. Artık her Cuma günü kentimizi tanıtmak için Bingöl’de öne çıkan tarihi ve doğal güzellikleri sırasıyla gazetemizde “Sürmanşet ile Bingöl’ümüzü Tanıyalım” başlığı altında siz değerli okuyucularımızla buluşturmanın hazırlıklarını tamamladık. Tabi yine yetmedi diyoruz 2016 yılının son çeyreğinde Sürmanşet web yayıncılığına başlayacak, bu bağlamda görüntülü haber ve sokak röportajları ile Bingöl basınına yenilik getireceğiz.

 

 MUTFAKTAKİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 Özelde Bingöl, genelde ülkemize hizmet eden Bingöl Sürmanşet Gazetesi sadece benimle kısa süre içinde bu kadar büyümedi. Tabii ki mutfakta çalışanları unutmamak gerek. Muhabirlerimiz, editörlerimiz, grafikerlerimiz, matbaacımız ve gazete dağıtıcımızla bu başarıyı yakaladık ve üstüne koyarak sürdürmeye devam edeceğiz.

 

 Unutma Bingöl, Sürmanşet Emrindedir, Senindir, Seninledir…xatırşıma