Yine bir yerel seçim arifesinde projelerin yoğun konuşulduğu bir dönemdeyiz. Adaylar birbirinden orijinal projelerle seçmenin karşısına çıkmış durumdalar. Bu süreçte, ben de kendilerine bir proje sunmak istiyorum. Aslında aklımda çok proje vardı ama düşündüğüm projelerin birçoğu vaatler arasında ama neyse ne de olsa aklın yolu bir. Zannedersem bu proje gerçekleşirse bütün Bingöl birden rahatlayacak ve projeyi gerçekleştiren başkan Bingöllülerin hayır duasını alacak.

Projenin sloganı şu, “BÜTÜN CAMİ TUVALETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK” tuvaletlerin paralı olması benim ve neredeyse bütün Bingöllülerin muzdarip olduğu bir durum aslında. Niye muzdarip olmayalım ki bir liraya içtiğimiz çayın doğaya salınması işlemi sonucu tuvalete verdiğimiz bir lirayla birlikte bir çayın maliyeti iki lira oluyor.

Bu gün çarşı merkezinde bulunan camilerden Hacılar Camii hariç diğer bütün camilerden ücret alınmaktadır. İşin ilginç tarafı bu işi özel sektör yapınca hizmet kalitesinde bir artış olmuyor. Ulu Cami tuvaletleri herkesin malumu: yirmi yıldır aynı kapı, aynı çeşme, aynı ayna değişen hiçbir şey yok. İşte bu süreçte belediye tuvaletlerin işletmesini alırsa en azından tuvaletleri elden geçirir ve elindeki imkânları kullanarak vatandaşa daha kaliteli ve ücretsiz hizmet sunar.

Neticede günümüzde belediyecilik sadece altyapıyı, üst yapı faaliyetlerini yürütme işi değildir. Sosyal belediyecilik denen kavramla belediyelerin doğrudan vatandaşa dokunması gerekmektedir. Bu hizmet de sosyal belediyeciliğin gereklerinden biridir.

SESİME KULAK VER BAŞKAN ADAYI TÜM BİNGÖLLÜ’NÜN HAYIR DUASINI ALMAK İSTİYORSAN BU PROJEYİ BİR KENARA YAZ..