Sen Kimsin?

Ya İbrahim’e baba olur put yaparsın ya da İbrahim’e oğul olur teslimiyetini ve samimiyetini bir an bile tereddüt etmeden Allah'a arz edersin.

Ya Musa olur,  Sina’dan başlayıp vahyi hayatına kılavuz edersin ya da Harun’a rağmen buzağıya tapar,  Allah yerine buzağıyı baş tacı yaparsın.

Ya Yusuf olur Mısır’a sultan olursun ya da Züleyha olur iffet cellatlığı yaparsın.

Ya ahsen-i takvim üzere fıtri olanı sürdürür, Muhammed’e (sav) kardeş olursun ya da esfelesafilinin dibinde Ebu Leheb’e komşu olursun.

Emirleri yapmaktan yana mısın,  yasakları çiğnemekten mi?

Kılavuzun (sav) kılavuzluğunda mı, şeytanın vesveselerinde mi seyrediyor ömrün? Baş eğmeyi küstahça reddeden ve lain olan iblisi düşün. Neden huzurdan kovulduğunu yeniden geçir zihninden. Onun yapmayı reddettiğini sen de reddediyor musun? Yoksa ona benzememek için secdeye beş vakit aşk ile alnını mı koyuyorsun?

İblis ve çocukları insanı ayartmaya ant içmişken sen onların gönüllü emir eri mi olacaksın? Cennetin,  ayartılmışların yeri olmadığını unutma.

Sen Erkam olup son kılavuza evini mi açacaksın yoksa evini Ebu Cehil ‘in öğretilerine mesken mi edeceksin?

Sen mağaranın kapısında örümcek ol, sen oracıkta beliren güvercin...

Sen ey kardeşim! Sakın! Taif'te taşlanırken Allah resulü, sen sıcak minderinde ezanların davetini uykuya feda eden olma.

Günlerce boğazından lokma geçmediği için açlıktan karnına taş basarken,  sen tıka basa doldurup çöplüğe çevirme mideni.

Uhud’un eteğine dizilen Ayneyn emanetçilerinin düştüğü ganimet tasasına düşme. Tamahkarlık sömürmesin ömrünü. Ahir zaman kapitalizminin mankurtlaştırdığı gönüllü köle olma.

Öyleyse ey kardeşim!

Ya Bilal olacaksın imanın ezilmesin diye bedenini taşlara siper eden, ya da taşın kendisi olup imanlı bedenleri inançlı ruhları ezeceksin.

Gel dediğinde Rabbin; çocuklardan bir çocuk Ali gibi, kölelerden bir köle olan Zeyd gibi, kadınlardan bir kadın Hatice gibi, zenginlerden bir adam Ebubekir gibi git. Geri durma bu kervandan. Kuşan kulluğunu ve ubudiyet çağrısına doğru yol al.

Nerede durduğunu kim olduğunu merak mı ediyorsun? O halde bak etrafına. Kiminle gezdiğine, kime değer verdiğine, nerelere girip çıktığına bir bak. Gözünün neleri gördüğüne, kulağının neleri dinlediğine dikkat et.

Bu yaşadığın şey iyi ile kötünün, iyilik ile kötülüğün savaşıdır. Kimin için kılıç kuşandığını aklından çıkarma.

Yani kısacası gidiyoruz gideceğiz. Öyle ya da böyle terk edeceğiz bu diyarları. Diyarın sahibine giderken elinde,  dilinde,  kalbinde ve zihninde ne olacak iyi düşün? Bir sen bir de biriktirdiklerin yoldaşın olacak. Beraberindekiler ya sana yol aydınlığı olacak ya da seni zifiri karanlığa götürecek. Ey Rabbinin yoluna baş koyan! Yolun açık olsun.. Kim olduğunu unutmadıysan yolun açık olacak.

Dua ile