Malumunuz Bingöl nüfus bakımından büyüyen, büyüdükçe de sıkıntıları beraberinde büyüyen bir şehir. Bu büyük sıkıntılardan biride ULAŞIM.

Geçmişte nasıl bir anlaşma yapıldı bilmem ama belediyemiz kendi bünyesinde otobüs çıkaramıyor. Çıkaramayınca bir şehir tek bir kooperatifle ulaşım sıkıntısını gidermeye çalışıyor ama YETMIYOR.

Belediye kendi otobüsünü çıkaramadığı için plaka ihalesi yapıyor. Savunma olarak ta mevcut ulaşım araçları şehir içi otobüs, taksi yetersiz diyerek plaka ihaleleri yapıyor.

Şunu bilmekte fayda var otobüs sayısı 100 diyelim her otobüs 10 dakikada bir sefer yaparsa 110 otobüs 9 dakikada bir yapar.

Çok mu şey değişir ?

Tabiki hayır. Ücret tarifeleri düşer mi ?

Tabiki hayır. Sıkıntı biter mi ?

Yine hayır. Peki çözüm nedir ?

Çözüm gayet basit. Belediye kendi otobüsünü çıkarır, farz edelim 40 tane belediye otobüsü çıkardı, hem kendi bütçesine güzel bir gelir sağlar, hem bir rekabet ortamı oluşur ( isteyen istediği gibi fiyat yükseltmez), hemde plaka çıkaracağım deyip mevcut ulaşım araçlarını bir koşuşturmanın içine sokmazlar.

Çünkü;

Mevcut plakaların artışı, araçları daha hızlı olayım, daha fazla kazanayım. Mantığına iter. Bir taraftan bazı yerleri düzelteyim, bazı sıkıntılara çare bulayım diye de başka tarafları bozup, küstürmek kimseye bir fayda getirmez. Bir karar alınınca o işle ilgili veya ilgisi olmayıp orta yolu bulabilecek insanlar ile istişare yapmak öyle zannediyorum ki insanlarımızın menfaatine olacaktır. Öğrenci arkadaşlarımızın ve kendi memleketimizin insanlarını duraklarda, okul önlerinde “ acaba eve saat kaçta yetişirim, acaba derse geç mi kalacağım “ düşüncesiyle görmek beni ziyadesiyle üzdü. Haklılarda çünkü duraklarda beklerken gün oluyor 7-8 otobüs dolu geçiyor ve durmuyor. Şoför iki elini açarak üzgünüm işareti yapıp durakta kaç dakikadır araba bekleyen yolcuları transit geçiyor. Yolcu mecburen taksiye binmek zorunda kalıyor. Her gün taksiye binecek durumu olmayan insanlarımız var. İşte tek bir kooperatifin yani seçeneksizliğin olduğu bu memlekette bu tür sorunlar her gün yaşanıyor ve çözüm bulunmazsa yaşanmaya devam edecektir.