Malumunuz Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı “ Sigortalı anneler işe, çocuklar kreşe uygulaması başlattı ve afiş bastılar. Dikkatimi cezbetti, bu aralar Türkiye’ de, özellikle Bingöl’de kahve açılır gibi kreş açılıyor ve bakanlık destekli. Çocuğunuz doğuyor, 3 yaşına kadar bakıcı bakıyor, 3 yaşında kreşe gidiyor, 6 yaşında anaokulu, 7 yaşında ilkokul, 11 yaşında ortaokul, 15 yaşında lise, 19 yaşında üniversite, 23 yaşında kpss kursu 25 yaşında ise giriyor, 30 yaşında evlilik ve siz tahmini 60 yaşını geçiyorsunuz. Çocuğunuz işe gidiyor sizde huzur evine.

Çocuk haklı değil mi ?

Tabiki haklı çünkü;

-Çocuğunuz diş çıkarıyor siz yoksunuz, göremiyorsunuz,

-Çocuğunuz ilk cümlesini kuruyor siz yoksunuz,

-Çocuğunuz emekleyip, yürüyor siz yoksunuz,

-Çocuğunuz ağrı çekiyor siz yoksunuz,

-Çocuğunuz mutlu oluyor siz yoksunuz.

Peki ne için çocuğumuz, yuvamız için para kazanıyoruz. Aslında haklısınız her şeyin para olduğu günümüzde çok normal bir uygulama bence hem baksanıza bakanlıkta destek veriyor. Eve çift maaş giriyor hem Erkeklerde çalışan bayan istiyor çünkü dünya endeksli her şeyimiz. Unutulmamalıdır ki Rızık Allah’tan gelir. Bunu biliriz ama, aması yok. Bizim büyüdüğümüz toplum babaların çalıştığı, Annelerin çocuklarına eğitmenlik ve şefkat olduğu toplumdur. Elbet anneler çalışabilir fakat çocuklarını ihmal etmeden. Babalarda akşam gelir anneden görevi devir alır. Bu çark böyle döner.

Belki kiracı olarak kalırız, Belki arabamız lüks olmaz, Belki kırmızı et haftada 1 gün değil, ayda 1 gün yenir ama çocuklarımız annesinin ve babasının sevgisiyle, ilgisiyle, dini değerleriyle, vs. büyür. Hani gençlik nereye gidiyor? Bu çocukları hali ne olacak? Diyeceğinize ne güzel çocuklar veyahut ne güzel gençler deriz. Çocuklukları dolu geçen gençler gerek ailesiyle, gerek akrabasıyla, gerek arkadaşlarıyla, gerek komşularıyla en önemlisi Allah’ını tanıyan çocuklar geleceğimize ışık tutabilir. Annesini, babasını görmemiş, Arkadaşlığı kreş, okul zili çalınca biten, komşu, akraba sevgisi tatmamış, dinini okuldaki hocaların öğrettiği kadar ( haftada 1 saat, oda seçmeli ders seçerse) gören çocuklar değil. Maazallah Annelerimiz, babalarımız içinde yarın Huzur Evleri dolup taşar bu kentte... Allah’a emanet olun.