Kendisi ilk adaylığı zamanında kimileri gibi bende kızmıştım. Demiştim ki; niye her Belediye gibi bizim belediyemizinde başına Mühendis,Mimar gelmez de Eğitimci birisi gelir. Bunu söylememin nedeni de önceki Belediye Başkanının da Mühendis yada Mimar olmamasıydı.Hatta ben bu konuyu Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'e sormuştum. Neden diye?  Oda bana kendince açıklamalarda bulunmuştu, ama ben yine de cevap bulamamıştım. Sonra Erdal Arıkan Belediye Başkanı oldu.

Göreve geldiği gün Belediyenin borcu olduğunu ve sıkıntıları gören Başkan nasıl zor bir görevin kendisini beklediğini fark etti, ama mecburdu Memleketine hizmet etmek zorundaydı.

İlk göreve geldiği gün dedi ki; 'Belediye Binasını yapmadan başka birşeye girişmem' ki dediğini yaptı. Askeriyeden Belediye için çarşı merkezindeki en güzel ve Belediyemize en yakışacak yeri aldı. temelleri atıldı. Belediye binası bizim yani Bingöl'ün, kendisinin değil dikkatinizi çekerim.

Kültür mahallesi eski üç katlılar sorununu, akabinde Saray mahallesi kentsel dönüşüm sorununu çözmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Bingöl'e davet edip,getirdi. Oda insanlar anlaşabilirse kendilerine Toki sözü verdi.

Sonra Başkan şehre estetik katmak için Çapakçur Viyadüğüne estetik katmaya başladı. Virajdaki Endüstri Meslek Lisesi duvarını genişletti. Şehrin neresinde bir bozukluk görse elinden geldiği kadar düzeltmeye çalışıyor. Belediye araçları alt yapı için çalışıyor. Belediye personelleri her yerde, yani insan memlekette belediye çalışıyor diyebiliyor.

Hakkını teslim etmem gereken en önemli hususta; Başkanın yanındaki kişilerin halkla, Başkan arasında duvar örmemeleri. Özellikle, Park Bahçeler Müdürümüz Ziraat Mühendisi Volkan Aybek'e de Bingöl halkı adına teşekkür ederim duyarlılığı için.

Başkanı Saray mahallesine çağırdık, eski evleri yerinde gördü konuştuk, beraber gezdik, bizi dinledi yanımızda olduğunu gösterdi Allah razı olsun.

Ben Erdal Arıkan'da şunu gördüm; bir ınsanda Memleket sevgisi varsa o insan imkansızlıkları imkana çevirebilir. Daha bilmediğimiz, görmediğimiz, görmek istemediğimiz ne hizmetleri vardır kim bilir. Lakin hakkı olana, hakkı teslim etmek gerekir.

Böyle bir yazı yazacağımı hiç düşünmedim, çoğu yazılarım gibi lakin Başkan bendeki ön yargıyı kırdı. Hakkını teslim etmek gerek.
Bu zor ve meşakatli yolda kendisine Başarılar dilerim....