Kaymakam Bünyamin Karaoğlu’nun katılımlarıyla; ilçede, sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve profesyonel bir binada hizmet vermesi amacıyla, Yedisu ilçesi Merkez Mahallesi’nde yapımına başlanılan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 2 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi (ASM), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASH) ve Lojman temel atma töreni dualarla ve kurban kesimi ile gerçekleştirildi.

TAM DONANIMLI OLACAK

820 m2 oturum alanı olan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu binasının çevre düzenlemesi ile toplam kapalı alanı 4.180 m2 olacak. Bina zemin ve bir kat olmak üzere binada, hastane odaları, acil müdahale hizmet ünitesi, hasta yatak üniteleri, morg hizmetleri ve teknik alanlar bulunmakta. Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonuna ek olarak yapılacak olan lojman binası 230 m2 alan üzerine, bodrum, zemin üzeri bir kat ve dört daire olacak şekilde inşaat yapım çalışmaları devam etmekte olup, en kısa sürede yapının bitirilmesi hedeflenmekte.

KURBAN KESİLDİ, TEMEL ATILDI

Kaymakam Bünyamin Karaoğlu’nun konuşmasının ardından kurban kesilerek dualar edildi ve temel atma işlemi gerçekleşti. Temel atma törenine ayrıca, Belediye Başkan V. Abdulgafur Şabak, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Ersin Özer, Kurum amirleri, Muhtarlar ve yüklenici firma sahibi Muzaffer Bingöl ile vatandaşlar katıldı.

ÖĞRENCİ YURDU İNŞSAAT ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR.

İlçede 100 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapım işi tüm hızı ile devam ediyor. İnşaat yapım çalışmalarının %75 oranında tamamlandı belirtildi. 100 kişi kapasiteli öğrenci yurdumuzun en kısa sürede hizmete sunulması hedeflenmekte.