Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Mevlit Kandili dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Ocak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İlahi vahyin en son tebliğ edicisi, beşeriyetin ebedi kurtarıcısı, alemlere rahmet Hz. Peygamber Efendimiz'in doğum yıldönümünü, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan örnek bir hayat sürmüş Peygamber efendimiz, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü bizzat kendi yaşantısında insanlığa göstermiştir.

Hz. Peygamberimiz(S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü, Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilinci haline getirebilmek, temel hedefimiz olmalıdır.

Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu vesileyle duygu ve düşüncelerimizi, davranışlarımızı, bireysel ve toplumsal hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Milletimizin ve İslam âleminin, sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandil’ini tebrik eder, bu mübarek gece vesilesiyle edilecek duaların ve yapılacak ibadetlerin kabul olmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini Yüce Mevla’dan niyaz ederim.” HABER MERKEZİ