Yedisu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Erzurum’a tarihi gezi düzenledi. Evlerinden çıkamayan yaşlılar ilk defa gezerek tarihe yolculuk etti. İlçede yaşayan yaşlı vatandaşların katıldığı Erzurum gezisinde tarihi yapılar ve mekânlar gezdirildi. Gezide evlerinden çıkma imkânı bulamayan Yedisu ilçesinin yaşlı yüzleri ilk defa güldü.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nun talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Döner’in ‘Koca Çınarların Yüzü Gülecek’ Projesi ile yaşlılarda terk edilmişlik duygusunun etkisini hafifletmek, duygusal tükenmişlikleriyle mücadele etmelerinde yardımcı olmak amacıyla düzenlenen geziye ilçeden 25 yaşlı vatandaş katıldı.

Gezide bir rehber sürekli olarak gezilen yerler hakkında gruba bilgilendirme yaparken, Kongre Binası, Abdurrahman Gazi Türbesi, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Üç Kümbetler, Kale, Lalapaşa Camisi, Yakutiye Medresesi, Müze, Rüstem Paşa Kervansarayı (Taşhan) gezilen noktalardan başlıcalarıydı.

Yedisu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Döner yaptığı açıklamada,  ‘’25 yaşlı vatandaşımızı Erzurum ilinin tarihi, dini ve kültürel yerlerini profesyonel rehber eşliğinde gezdirdik. Üzerimizde büyük emekleri olan değerli büyüklerimizi farklı bir atmosfere taşımak ve onları tarihi mekanlarla buluşturmak için böyle bir gezi programı düzenledik. Evlerinden çıkma imkânı olmayan büyüklerimizi gezdirerek onların gönüllerini hoş tutmaya çalıştık’’ dedi.

Bu anlamlı ve güzel gezi ile ilgili büyük moral bulduklarını ifade eden yaşlılar, katkılarından dolayı Yedisu Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’na ve kendileriyle yakından ilgilenen SYDV Müdürü Murat Döner’e, personellerden Cemil Özege ve Harun Kırtay ‘a teşekkürlerini ilettiler.