Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ocak mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizden alınan güçle 96 yıl önce bugün, “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini, bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devleti’nin hükümet şekli, Cumhuriyettir.” İfadeleriyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır. Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

İstiklal Harbinde, bölgesel ve küresel planlar yapan ve bu planları gerçekleştirmek için Türk milleti ve Türk devletinin olmadığı bir Anadolu hayali kuran emperyalist güçlere, kadim tarihinin köklerinden gelen, derin ruhuyla muazzam ve bir o kadar da müthiş bir cevap vermiştir. Milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur.

Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken, Atatürk’ün Türk Gençliğine ve Türk Milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir, sorumluluğudur. Hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılmış toplumların, ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Tarih, hak ve hürriyetlerini kaybeden ve sonuçta yok olan toplumların örnekleriyle doludur.

Bu anlamı büyük günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, büyük Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” HABER MERKEZİ