İlçede yoğun kar yağışının ardından başlatılan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan yolların, İlçe Özel İdare personelince, zorlu hava koşullarına rağmen büyük bir özveriyle temizlenme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Bünyamin Karaloğlu’na İlçe Jandarma Komutanı Ersin Özer eşlik etti. 26 Aralık Çarşamba gününden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı iç kesimlerde 70 cm’yi, yüksek kesimlerinde 100 cm’yi aştı. İlçeyi etkisi altına alan yağış eğitim, ulaşım ve enerji, hizmetlerinde aksamalara neden oldu. Vatandaşların rahat bir kış dönemi geçirmesi için yoğun çaba sarf eden özel idare ekiplerince, büyük çoğunluğu açılan köy yollarında kar temizleme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması planlanmakta.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, kar yağışı ve tipiye rağmen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gece-gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdüren özel idare personeline teşekkür ederek, kolaylıklar diledi.

İlçede kar yağışının devam etmekte olduğu ve edeceği değerlendirildiğinden; yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olası muhtemel risklere karşı, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması, sürücülerin araçlarında kış lastiği ve zincir olmadan trafiğe çıkmamaları gerekmekte olduğu belirtildi.