Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün yıl dönümünün ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlandığını belirten kaymakam ocak şu ifadeleri kullandı; Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. 19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da; bu Vatan için canını ve kanını seve seve feda eden, cesaretin ve fedakârlığın abideleşmiş birer sembolü olan Kahraman Gazilerimizi her zaman saygı ve minnetle anacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, Kore’den, Kıbrıs’a ülkemizde ve bölgemizde teröre karşı verilen mücadelelerde milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan çarpışan şehitlerimizi sonsuz rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm gazilerimizin “Gaziler Günü’nü” en içten duygularımla kutluyorum.” dedi. HABER MERKEZİ