Yedisu’da 16-20 Nisan 2019 tarihlerinde Yedisu Kaymakamlığı tarafından koordine edilen projeyle, 3294 sayılı kanun kapsamında daha önce il dışına çıkmamış olan öğrencilere moral ve motivasyon açısından destek vermek, gezerken öğrenmelerini sağlamak tarih bilincinin gelişmesi, milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi, geçmişini öğrenen yorumlayan ve özümseyen gençliğin oluşmasını sağlamak amacıyla Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlendi. Geziye, sorumlu idareci ve öğretmenlerin refakatinde 35 öğrenci katıldı.

Gezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürümüz Murat Döner´in kafile başkanlığında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli Cemil Özege, gezi rehber öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Asım Yılmaz, Yedisu ÇPL Okul Müdürü Halil Pekgüzel ve Türkçe öğretmeni Neriman Başkuş´un sorumluluğunda gerçekleştirildi.

Gezi planını doğrultusunda ulaşım, Erzurum- İstanbul ve İstanbul Bingöl arasında uçakla İstanbulÇanakkale gezilerinde tur otobüsü ile sağlandı.

Gezide aşağıdaki yerler ziyaret edildi.

Gelibolu Şehitlikleri
Conkbayırı
Siperler
Ertuğrul Tabyası
Çanakkale Kent Merkezi
Aynalı Çarşı
Nusret Mayın Gemisi
İstanbul Panaroma 1453 Müzesi
Sultan Ahmet Cami
Ayasofya Müzesi
Topkapı Sarayı
Yere Batan Sarnıcı
Süleymaniye Cami
İstanbul Boğaz Turu
İstanbul Akvaryum

Gezi programını hazırlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Murat Döner program sonunda şunları söyledi: “Çocuklarımızın heyecanlı ve mutlu gördük. Çocuklarımız neredeyse ilk kez uçağa binme, Çanakkale ve İstanbul’a gitme imkânı buluyor. Gittikleri yerlerde kaymakamlığımızca kendilerine çok güzel programlar hazırlandı öğrencilerimiz, derslerde öğrendikleri tarihi konuları yerinde görme ve inceleme imkanı buldular. Özellikle Çanakkale ve Gelibolu Şehitlikleri öğrencilerimizi çok etkiledi. Bu proje Sayın Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Sayın Kaymakamımıza ve gezimizin sorunsuz, keyifli ve öğretici bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve baştan sona olgunlukla davranan tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.” (Haber Merkezi)