1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile Yedisu’da 100 yaşındaki yaşlı kadına sürpriz doğum günü yapıldı. Birleşmiş Milletler 1990 yılında 1 Ekim Gününü “Dünya Yaşlılar Günü” olarak belirlemiştir. Yaşlılarımız; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimizdir. Dünyada ve ülkemizde kutlanan bu anlamlı gün onların sağlık, bakım, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının belirlendiği, kişi, kurum ve devlet olarak bu süreçte üstlenilmesi gerekenlerle birlikte aynı zamanda yapılan çalışmaların gündeme getirilerek değerlendirildiği önemli bir gündür.

100 YAŞINDAKİ KADINA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Kaymakamlık tarafından Yedisu İlçesi Dinarbey köyünde ikamet eden ve 100 yaşına giren Cemile Alavi adlı yaşlı kadına sürpriz doğum günü pastası alınarak bu özel günü kutlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Döner öncülüğünde vakıf personeli Harun Kırtay ve yazı işleri memuru Cihan Palu yaşlı kadının doğum gününü kutladı.

Sürprizden dolayı memnuniyetini dile getiren Cemile Alavi, bu anlamlı ve özel günde emeği geçen herkese teşekkürlerini belirtti.