Bingöl TEMA Vakfı tarafından hazırlanan ve Avusturalya Büyükelçiliği’nce desteklenen “Yeryüzü ile Yeniden İletişim” projesi kapsamında yerli tohumlar, gönüllü ve öğrenciler tarafından ekildi. Proje kapsamında Kazım Karabekir ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleri, Bingöl Özel Eğitim iş uygulama okulu öğrenci ve öğretmenleri, İş bankası çalışanları, Ziraat mühendisleri Odası, dernekler müdürlüğü çalışanları ve aileleri, Güner Orbay Ortaokulu, Mevlana Anadolu Lisesi TEMA gönüllüleri Ebeveyn ve öğrencilerin katılımı ile yerel tohum ekim eğitimi ile birlikte uygulama sağlandı.
TEMA temsilcisi Cuma Karaarslan, Ziraat Mühendisleri Oda başkanı Erdoğan Yener, Tarım il müdürlüğü Ziraat mühendisi M. Ali Özdemir tarafından guruplar halinde sağlanan eğitim kapsamında katılımcılar toprak işleme, tohum ekimi, sulama sürecine kadar olan çalışmalarını tamamladı.

“GELECEĞİ YEŞERTECEĞİZ”

Bu proje kapsamında açıklama yapan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan “Bu gün günlerden toprak ve tohum için umut günü. Hazırlanan alanda aileler okul ve idareciler yanı sıra öğrencilerimizin toprağa suya tohuma dokunuşları ile önemli bir aşama oldu. Bu kapsamda kendi öz kaynaklarımız ile çocuklarımız için geleceği yeşerteceğiz. Bu çalışma ile insanlarımızın yaşamsal yeteneklerini geliştirmek yerli ve ata tohumları ile hem tarımsal eğitim hem de yerli tohumlarımızı çoğaltmak istiyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)