Karlıova Kaymakamı Ahmet Güneri başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşların 7/24 yardımına koşuyor. Karlıova kaymakamlığından yapılan açıklamada; “İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeyle, sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için İlçemizde tüm kurumlar seferber edildi.

İlçemizde 112, 155 ve 156’ya gelen çağrılar ve talepler değerlendirilerek İlçemiz merkezinde ve İlçemize bağlı bazı köylerde (Toklular Köyü,Kargapazar Köyü,Taşlıçay Köyü,Yiğitler Köyü, Kürük Köyü,Göynük Köyü, Karabalçık Köyü, Kıraçtepe Köyü, Halifan Köyü) 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından evlerinde teslim ediliyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu için bugüne kadar 112, 155 ve 156’ya toplam 47 arama yapıldı. Aramaların 39’ü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımız tarafından karşılanmıştır.

Evlerinden çıkamayan ve maaşını PTT’den alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların maaşları talep etmeleri halinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile PTT koordinesinde evinde ödenecektir.

65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu ihtiyaçları için 112, 155 ve 156’yı arayarak Vefa Sosyal Destek Grubuna müracaat etmeleri yeterlidir.

Bu kritik süreçte halkımızdan ricamız: 65 yaş üstü büyüklerimiz ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız dışarı çıkma yasağına uymaları, ayrıca diğer vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarıdır.” İfadeleri kullanıldı. HABER MERKEZİ