Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve Bingöl İŞGEM yürütücülüğünde ve Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile 18 Eylül 2019 Çarşamba günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Uygulamalı AB Proje Yazma Eğitimi başladı. Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan eğitimin açılış programına Vali Yardımcıları Yusuf Gemici ve Ali İhsan Başak, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri, İŞGEM Müdürü, KOSGEB Müdürü, Bingöl İl Kültür Turizm Müdürü, akademisyenler ve konuyla ilgi araştırmacıların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmaları Bingöl İŞGEM Genel Müdürü Sedat Çifci, Proje Koordinasyon Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Üsame Demir, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl YDO Koordinatörü İsa Telimen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz tarafından yapıldı. Program kapsamında HORİZON 2020 AB Çerçeve Programları (Horizon 2020) ve EUREKA Uluslararası İşbirliği Platformları, Proje Tipleri ve Fonlama Modelleri, Ortak Arama Yöntemleri, TÜBİTAK Destekleri ve Uygulamalı Proje Yazımı alanlarında eğitim verilecek.

AB Proje Danışmanı Hazal Bedir tarafından verilecek eğitim, 21 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek olup uygulamalı proje yazımı ve katılımcılara sertifika takdimi ile son bulacak. HABER MERKEZİ