Vali Kadir Ekinci, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Bilginin modern teknoloji ile buluşmasına bağlı olarak dünyamız birçok alanda büyük bir hızla değişip gelişirken maalesef tabiatta daha büyük tahribata neden olmaktadır.

Sanayi ve teknoloji yoğun yaşam tarzı, farklı sektörlere ait bilinçsiz kullanım süreçleri, kontrolsüz tüketim alışkanlıkları, plansız endüstrileşme, sınırlı doğal kaynakların ölçüsüz kullanımı ve atıklar insanlığın önüne telafisi imkansız sorunlardan biri olarak çevre kirliliğini getirmektedir.

Oysa yeryüzünün halifesi ve yaşadığı çevrenin emanetçisi olan insanın hem yaşadığı zamanlar hem de sonraki zamanlar için habitat hassasiyeti ile davranması gerekir.

Unutmayalım ki, etkili ve geniş kapsamlı önlemler alınmaz ise dünyamızdaki tüm canlı varlıklar ve ekosistem için yaşama şartları durmadan bozulmaya devam edecektir.

Bu nedenle; sağlıklı ve huzurlu yarınlar için çevre bilinci gelişmiş, canlı ve cansız her varlığa sevgi ve şefkat ile davranan nesiller yetiştirmeliyiz. Yaşanabilir bir çevreyi sonraki zamanlara aktarmak hepimizin ortak görev ve sorumluğudur.

Bu kapsamda, mevcut doğal potansiyelin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yöntemiyle yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için son derece önemlidir.

Ker köşesi ayrı bir güzellik olan ülkemizi; insanın doğaya merhametle yaklaştığı ve doğal kaynakların bilinçli kullanıldığı, geri dönüşüm bilinciyle yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştığı, yeşil ve temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakabilme temennisiyle tüm Bingöllü hemşehrilerimin ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.” dedi. HABER MERKEZİ